Redan fredag i morgon!

Vart tog denna vecka vägen??!!! Redan torsdagkväll och i morgon är det sista arbetsdagen denna vecka. I morgon börjar kaoset på jobbet för att gå nästintill överstyr från och med måndag. jaja, jag vet inte garanterat att det blr så men lika gärna bra att jag förbereder mig för det värsta. Då känns det bättre när det blir tvärtom. (o=

Jag har blivit bjuden på fest i Skövde (jaja, en bit utanför Skövde) den 29 augusti. Det vore riktigt skoj att åka dit. Jag har haft tankar på att vara ledig 2 veckor i typ september. Första veckan skulle jag i så fall åka till Skövde och Varnhem för att träffa släkt och vänner och shoppa på IKEA. Andra veckan tänkte jag ta det lugnt hemma och fixa i lägenheten med saker jag köpt på IKEA. Men om jag åker till Skövde till den 29 augusti så blir det nog inte riktigt så. Får ser när fler kommer tillbaka från semester på jobbet så kan jag lättare planera om jag kan vara ledig lite till. Sen beror det ju på hur båten går.
Vore skoj att åka. (o=

Åh, ångesten växer över att jag ännu inte kommit igång med träningen. Inte ens promenader har jag kommit igång med pga förskylningen. Kanske bara jag som har dåliga ursäkter. Ska göra nytt försök att komma upp tidigit i morgon  och gå ut och springa en sväng.

Nu behöver jag inte hålla det hemligt längre...

Min kompis Jill från det fasta landet är på besök på ön nu denne vecka med sin man Magnus. Och Jills mage växer så att man nästan blir lite avundsjuk. När min mage växer så finns där minsann ingen bebis. (o=

Yes, nu måste det räknas som officielt för den magen kan hon inte dölja längre. 30 december är den lille beräknad till. (Hmm hoppas att hon kniper igen en vecka över tiden i alla fall.. hihi)
Jag fick veta redan i slutet på maj att det var bebis på väg men jag lovade att inte berätta något. Men nu syns det ju! Spännande! GRATTIS!! (ok jag erkänner att jag skvallrade för mamma och Katri redan i början på juni)

Nej nu ska jag gå och sova och hoppas att jag orkar upp tidigt i morgon för att ge mig ut på en morgonpromenad, eller kanske ta några snabbare steg så att jag kan komma igång med träningen igen!


Tillbaka till jobbet

Ja, då var det i morgon dags att återvända till verkligheten och till jobb igen. 3 veckor har svischat förbi alldeles för fort. Och ska man se på det ur min synvinkel så har jag bara haft 2 veckor semester. Hela förra veckan gick ju åt till att vara sjuk, hemma! Ska kolla om det är möjligt att ändra från semester till sjuklön i stället för tisdag till fredag. Sen ska jag nog se om det går att vara ledig igen om några veckor kanske. Får se hur jag känner efter denna kommande vecka som jag känner på mig att det kommer att bli väldigt mycket att göra.

Hostan har dämpats men hänger ännu kvar. Idag har det i alla fall känts som om det gått åt rätt håll. Hoppas att det fortsätter då bara...  Får ser hur det är i morgon. Nej, nu måste jag sova om jag ska orka upp i morgon. Det blev lite tidigt i morse. Jag sov lite halvdålig och så vaknade jag hostande kl 5 i morse. Märkte även då att lilla syster som skulle sova i min soffa vid den tidpunkten inte kommit hem från krogen än... Hon kom tydligen på villovägar och hade hamnat hos en snygg norsk främling i stället. (o=

Kunde ha varit en kul partykväll...

Igår tröttnade jag på att bara sitta hemma och inte göra ett dugg så när Katri bjöd hem mig till sitt till kvällen så tackade jag snabbt ja. Jag hade dock sovit dåligt natten till igår pga hostan och hostade ännu en del så jag visste att det inte skulle bli möjligt att gå med ut på krogen senare.
Killarna skulle bada i tunnan och vi var några tjejer som skulle sitta och snacka, dricka och sen gå ut. Jag drack vatten, åt lite pizza och planen var att jag skulle stanna någon timma kanske och sedan gå hem.
Nästan alla gick ut senare och jag åkte hem. Det hade varit en kul kväll men när jag åkte hem var det ändå lite ångestfyllt eftersom det hade nog varit en riktigt kul kväll att gå ut på. Om jag inte varit förskyld och trött så hade jag festat oxå och det hade kunnat bli en skoj kväll, tror jag.
Varför kan det inte bli som jag vill ibland.... med tanke på flera saker... hmmm

Fick ett nattligt samtal, kl 3:32 i natt från någon som inte var med på festen igår... jag svarade inte för halsen kliade inte och jag hade somnat bra tidigare så jag ville inte prata och därmed riskera en till natt med host anfall. (men det fick jag senare) Jag har inte ringt tillbaka till honom än. Orkar inte prata i telefon och jag vet ändå inte vad jag ska säga.

Gotlandsbåtarna har krockat!

Fick precis ett sms från en vän som sa att Gotlandsbåtarna krockat! Jag gick snabbt in på helagotland.se. Det är stora båten som kört in i lilla snabbfärjan. De hade lagt upp några bilder och det måste ha varit en ordentlig smäll. Usch, tanken på att man själv satt på den båten bara för några dagar sedan. Tur nog så verkar ingen ha blivit allvarligt skadad och båtarna kunde ta sig in till hamnen i Nynäs igen.

Strandad i soffan - ännu

Jag är förvisad att sitta ytterligare en dag i soffan. Sov knappt något i natt för att jag vaknade konstant av att behöva hosta så det finns ingen ork i kroppen att göra nåt. Det är såååå trist och det enda som visas på tv är inte speciellt sevärda program tyvärr. Har precis sett filmen Cliffhanger med Sylvester Stallone. Filmen har sin bra stunder men i helhet vet jag att jag inte kommer att se den så ofta. Det är en sådan film man ser en gång och sedan ser igen om några år när man glömt bort vad som egentligen hände i filmen. Och då ser man den igen.

Såg dock en bra film häromdagen. "Definitly, Maybe". Hade inte så höga förväntningar men det var precis en film jag kan se om och om igen. Det handlar om en man som berättar för sin 10-åriga dotter om 3 kvinor han varit kär i och en av kvinnorna är dotterns mamma, som han är på väg att skilja sig ifrån. Dottern vill veta hur fadern hamnat i den situation han är i idag när det gäller kärleken. Romantisk film med bra skådisar. Ryan Reynolds - är ju tjusig han, Abigail Breslin - synd att tösen kommer att växa upp för hon är en av de charmigast barnskådisarna som finns.

Med tanke på att jag har sååå roligt idag så skriver jag nog några fler rader senare... *host*

Jobbiga förskylningar *host*

Jag hatar att vara förskyld, Man blir trött, det gör onödigt ont överallt och men orkar inte göra något vettigt. Jag har idag spenderat ca 2 timmar på balkongen med en bok men när solen försvann så blev det svalt i skuggan så då fick jag gå in igen. Jag har tvättat, även om bara att gå ner för trapporna i min egen trappuppgång gjorde mig helt anfådd. 
Så de senast timmarna så har jag suttit framför teven, känns hemsk, vill bara ut och springa!!  Jag har sett Jurassic Park 1 och 2. Ska nu ge mig in på att se även nr 3.

Jo, kan även meddela att min reserv frys kom idag oxå. De bar upp den, kopplade in den, sa "visst den ser lite sliten ut men den fungerar jättebra" och sedan gick de. Sen upptäcker jag att dörren till den hemska lilla frysen inte går att stänga helt så kall luft strömmar ut. Förutom att detta gör att jag inte tror att den kommer att hålla tillräckligt kallt så kommer det definitivt göra så att min elräkning går i taket om jag ska ha den inkopplad i flera veckor!!! Ska se om jag kan komma på något för att få till dörren ordentligt, annars kopplar jag ut den i morgon och när de hämtar den trasiga frysen till reparation så får de ta med sig reserven oxå, och helst byta den mot en annan. Hmm. *suck* (och ytterligare några host attacker senare)

Sitter hemma när solen skiner

Hmm.., typiskt att det ska vara så fint väder idag och jag är fast hemma. Har åkt på en förskylning så jag hostar nästan konstant. Revbenen värker och det trycker över bröstkorgen. )o= Idag hade jag hellre velat vara på Tofta strand, sedan gått vidare till Tofta Beach Club för After Beach. Åh så vill jag gå ut och sätta mig på en uteservering i kväll, ta en cider och äta något gott. Men nej, med min hosta så är det snällast mot omgivningen om jag stannar hemma.
Igår kände jag mig bättre så jag åkte till affären för att handla lite. Jag går i lugn och ro på Maxi för att inte stressa upp mig för då hostar jag. Men när jag väl kom till kassan så kliade det i halsen hela tiden och när jag väl kom hem så var det kört igen.

Korta blogg-inlägg? Vad är det?

Ja, då har precis reparatören varit här och kollat på min frys. Den är helt kaputt och eftersom de har garanti på den så måste den skickas iväg på reparation och sedan får jag tillbaka den senare. Jag ska få låna en annan frys så länge. Hoppas att den är lite fräsch som min.....  Återstår att se när reparationsgubben kommer tillbaka.

En helg i Gävle och en avfrostad frys

Ja, då var man hemma igen efter en snabb spontan resa till Gävle. Åkte i lördags morse och kom hem igår kväll igen. Visst var det kul att komma iväg från Gotland en sväng, då har jag i alla fall gjort något annat än varit hemma på semestern, men jag kan inte säga att det riktigt var värt alla slantar som försvann från kontot och jag kan inte låta bli att undra om jag hade haft det roligare hemma....
Vi kom till Gävle på lördagskvällen, vid halv sex och då åkte vi till Max med Freddy och åt mat på Max och sedan åkte vi tillbaka hem till Freddy. Vår förfest bestod av några flaskor cider och guitar hero i 3,5 h innan vi gick vidare ut på krogen. Tyvärr så är ju lilla syster så "liten" att vi endast hade ett alternativ till krog att besöka. Det blev Hang Loose Bar där det var 18-årsgräns. Oj vad jag kände mig gammal och det var ingen som var äldre än 18 där!! Trist för mig och Freddy men lillla syster hade grymt skoj bland alla jämngamla grabbar.




Det har försvunnit alldeles för mycket pengar från mitt konto de senaste 2 veckorna då jag har haft semester och det känns lite trist när jag tänker på att alla slantar inte har medfört något spektakulärt roligt. Och nu blir det ännu mer utgifter då jag måste fylla på frysen med nya varor. När jag kom hem igår så hörde jag ett svagt pipande ljud och gick från rum till rum för att hitta vart det kom ifrån. Jag fann att det var en varningslampa som blinkade och pep från frysen. Jag kände på frysdörren och fann att den var stängd och kunde inte förstå varför varningslampan slagits på. Jag slog av det pipande ljudet men den fortsatte att blinka ändå. I morse när jag öppnade kylen så såg jag att den där lampan ännu blinkade och öppnade frysen igen för att kolla. Tog tag i en kartong med glass och kände att allt var rinnande. Allt i frysen var upptinat!!! Så idag har jag nu tömt hela frysen, frostat av den helt (den var ju redan nästan helt avfrostad) och kört igång den på nytt. Får se om det funkar nu, annars blir det att ringa Gotlandshem och be dem skicka någon som kan kolla på den.

Vinst på travet!

Jag var på Visby travet idag och feg som jag är när det gäller att satsa pengar så var jag var jag inte så intresserad i att satsa något. Men då såg jag att en arbetskompis dotters häst skulle köra så då var jag tvungen att satsa en slant. Tog 30 kr på placering på hästen Hardaway. Han kom 2:a och det blev utdelning med 2x min insats. Helt ok. (o=

När jag sitter på travet så ringer plötsligt syrran mitt i allt och undrar om vi ska slänga oss på båten nästa morgon och åka upp till Gävle för att besöka storebror under helgen. STOPP jag kör inte dit sa jag och hon började kolla alternativen. Så det blir nu en väldigt spontan resa till Gävle på lördag och hem igen på måndag. (båt, buss och sedan tåg) Party på lördag i Gävle. (o= Ska bli riktigt skoj. Känner mig bara lite krasslig tyvärr, ont i halsen och så... får käka halstabletter och hålla mig i lugn och ro i morgon så att jag inte blir sjuk till lördag.
2 kompisar kommer att åka till Stockholm i morgon eftermiddag så jag och syrran ska träffa upp dem i några timmar på lördagen när vi väntar på att tåget ska gå till Gävle. Åhh vad detta kommer att bli spännande!!


Tofta Strand - Here I come!!

Idag bär det av mot Tofta Strand! Äntligen dags för lite färg på denna bleka kropp. (o= Ska även bli skoj att se hur det ser ut där nuförtiden. Tänk att när man var yngre så var man där varje dag varje sommar, men de senaste åren så har det inte varit så många turer till den stranden. Tror att jag var där 1 gång förra året. Och sedan dess så har det byggts om en del.
Nej, nu ska jag göra mig klar, ska hämta lillebror om en timma.

Idag blir det även lite 50-årskalas i Tofta för mosters man så jag undrar vad för gott som bjuds och vem som kommer på besök. (o=

Även en tanke till min farfar idag som gick bort för 1 år sedan idag.... PUSS.


Ja, varför är jag singel?

Gick och blev medlem i en dejtingsajt på nätet idag... har hänt tidigare men jag har oftast kommit bara till att välja ett användarenamn och sedan tappat intresset för hela idén. Har aldrig koll på vad jag ska skriva om mig själv och ger upp. Det lättaste vore egentligen om någon annan skrev om mig i stället.

Jag fick i alla fall till lite text denna gång och jag satte till och med in en bild för en gång skull. Självklart tar man den finaste bilden man har, inte tar men en när man ser nyvaken ut!! Och nu på bara några timmar så har jag 90 personer varit inne på min sida och kollat (tyvärr inte många av intresse för mig) och så har jag fått 7 korta "brev".  En kille skrev och frågade hur fan jag kunde vara singel med tanke på bilden jag satt in. Det undrar faktiskt jag oxå ibland.

Vet inte hur seriöst jag ska gå in i den här dejtingsajten än men det känns bra att få lite uppmärksamhet. (o=
Får se vad som händer.


En djungel...

Ja, det är precis vad det är i bloggvärlden. Det är djungel med olika sätt att ändra på utseendet på bloggen och alla dessa koder som ska fyllas i överallt övergår nästan mitt förstånd. Tacka vet jag designadinblogg.se En bra sida till helt nya bloggare som jag. Jag kommer nog ändra ett stort antal gånger innan jag hittar utseendet som jag väljer att behålla (ett tag i alla fall).

Redan måndag igen och en vecka av min semester har försvunnit, bara 2 veckor kvar och det känns inte så bra. Jag skulle ha valt att ha 4-5 veckor semester iår i stället för bara 3. Detta är första året som jag känner att det hade behövts, även om jag inte har några planer för semestern. Det är faktiskt inte så kul att ha semester ensam... och framförallt inte när vädret är så dåligt att det inte är kul att vara ute!!

En ny början...

Jag har, tro det eller ej, haft denna blogg i några månader redan... men har inte skrivit så mycket kul, mest deprimerande saker så nu har jag rensat allt och börjar om på nytt.  Det kanske ibland är lite svårt men jag ska försöka se mer positivt på saker och ting. Förhoppningsvis så kanske det går åt rätt håll om jag slutar tänka så mycket på hur det hade varit om det varit så eller om jag hade gjort så eller om jag ändå hade sagt så... Jag vill aldrig behöva säga "if only". Oj, detta är lite för höga tankar och det brukar inte bli så bra då, men men kanske jag skriver något som roar någon som är intresserad av att veta vad jag ätit till lunch, vilken musik jag gillar för dagen eller hur många sekunder jag orkat springa utan att behöva stanna för en paus. (eller de dagar jag latat mig och frossat i något onyttigt....)

RSS 2.0