Vilse i Skövdes skogar...

Igår kväll så bestämde vi oss för att, trots att kl var ca 19:30 när vi åkte hemifrån, att åka till någon skog och reka och se om vi hittade kantareller. Tänkte att vi kunde hitta att bra ställe att åka till idag. Men det slutade med att vi gick ordentligt vilse i en tät och mörk skog samtidigt som solen försvann. Som tur var så hade Jill GPS i mobilen så att vi i alla fall kunde hitta tillbaka till vägen. Till och med Magnus hade åkt ut i skogen för att leta efter oss om vi inte lyckats hitta rätt väg. Och allt vi kom hem med var 1 kantarell!! Nu i efterhand så kan man säga att det var ett äventyr vi kan prata om ett tag.

Nu på förmiddagen så har vi bara putsa kaklet i nyrenoverade badrummet och Jill håller på att dammsuga så att det blir lite ordning här. Idag på dagen så vet jag inte riktigt vad vi hittar på, kanske åker ut till en mer bekant skog så att vi inte går vilse på denna svampplockning. Sen i senare i eftermiddag så ska vi in till Skövde stad och kolla runt på matfestivalen som är idag och i morgon här i Skövde.

Äppelmos och brödbak - riktiga husfruar..

Sitter i Skövde nu och det är alldeles straxt dax för lite fika. Idag håller vi på att baka lantbröd och ska även göra lite inlagd gurka, mums. och igår så var det ca 4 liter äppelmos som vi kokade. Så, är det så här det är att vara husfrus nuförtiden? (O=

Det har varit lite dåligt väder nu på morgon men nu ser det ljusare ut så det blir nog en promenad ner till Maxihuset för lite shopping. Bara lite, för lönen kommer inte än tyvärr.

Ja, men nu är det fika, så jag återkommer kanske senare med några ord till. (o=

Bara några timmar kvar

Väskan (väskorna..) är packade och nu ska de bara ut i bilen och så ska jag även städa ur lite saker ur bilen som inte ska med på min lilla road trip till Skövde i kväll, Sen så är jag redo att åka. Ok, ska tanka bilen oxå men annars är allt klart. Och så är det ännu några timmar kvar. Hmm, vad hitta på?

Igår efter att jag tvättat klart så tog jag cykeln och trampade ut till Terra Nova till Katri. Jag busade en del med super söta Gabbi och oj vad jag var poppis. Lovade henne att hon skulle få komma ut och cykla med mig någon dag innan sommaren är slut. Hon är 2. (o= Så söt, och så envis och busig i ett.

Tvättar och packar

Sitter nu och väntar på att tvätten ska vara klar så att jag kan gå ner till tvättstugan och slänga i den blöta tvätten i tumlaren eller torkrummet. Det är en del kläder där som jag vill packa med mig till Skövde så det blir att packa klart senare i kväll. Det är svårt att packa för en hel vecka och så inser jag att jag har riktigt dåligt med kläder. Jag äger 1 par jeans och 1 par svarta byxor. Det är allt jag äger i långbyxor och hoppas därför att det inte blir dåligt väder i veckan. Har ju inte heller något annat än sommarskor så det får minsann inte regna.
Eftersom jag tar bilen med mig över till fastlandet så blir det lätt att ta med sig för mycket saker men jag ska försöka tänka praktiskt.

Ska bli så skönt att komma i väg! (o=

Igår var det fest hemma hos Gina. Det var riktigt skoj. Jag och Katri gick ner på munken vid 11 och hade jättekul och gick hem redan vid 1. Och går jag hem redan 1 utan att bli besviken så har det varit en kul kväll, en kväll som varit tillräcklig. (o=

Nej, nu ska jag fortsätta att packa.


4 dagar till...

Yes, 4 arbetsdagar till sedan har jag 2 veckor semester igen! Ska bli såååå skönt. Jag hade 3 veckor inplanerat i juli men så blev jag ju sjuk sista veckan så jag har bara haft 2 veckor och har en massa ledigt att ta ut. Så jag såg det så passande att ta ut det från och med nästa vecka. De på jobbet sa ok ,så jippi!
Så på måndag så sticker jag till Skövde och blir borta en vecka. Ska bara dit och bara vara. Pratade med Jill ikväll och hon ska planera in lite roliga (mestadels gratis) saker som vi ska hitta på. Vi ska ut göra äppelmos (vi går först hem till Martin tror jag och tar några goda äpplen från hans flera träd först) och så ska vi plocka svamp. Hmm, jag gillar inte svamp men jag kan hjälpa till att plocka, och så kan jag ju alltid gå runt med min nya kamera. (o=
Lite nervöst att veta att jag ska köra hela vägen själv från Gotland, till Oskarshamn och vidare till Skövde. Men jag har kört den vägen flera gånger så det ska nog gå bra. Denna gång ska jag i alla fall köra den korta vägen!! Det blev inte fel väg förra gången, men det retar mig att jag lyckades ta den långa vägen.

På tal om annat... var lite onyttig idag och köpte godis som jag tryckt i mig i kväll och ingen promenad. Hmm... i morgon ska jag försöka ta mig upp tidigt för en promenix för att kompensera detta snedsteg.. Inte vill jag fastna i godisfällan igen när jag äntligen kommit ut den. Det är bara så lätt att ramla tillbaka!


Bara lite smått...

...deppig idag. Det måste vara vädret. Ser jag ut genom fönstret vid balkongen så är det promenadväder (men inte mer) och blåsigt. Men om jag vänder huvudet åt andra hållet och se ut genom sovrumsfönstret så är det jättemolnigt, och blåsigt. Vet inte vad jag ska hitta på idag. Orkar inte gå ut men vill inte sitta hemma.
Ja, ja. Det blir nog lite att rensa på datorn så verkar vara lika deppig idag som jag (om inte lite mer än jag) så jag om jag städar lite i den så kanske den blir lite gladare. Och så kanske jag kommer ut på en promenad senare. Och självklart med kameran hängande runt halsen. (o=

Undrar om jag behöver kolla synen??

Har igår och idag gått runt med min nya kamera och fotat så fort jag fått chansen. Men av någon anledning så blir de flesta bilderna ganska suddiga... förutom en del fel inställningar jag använder (mest troligt) så är det nog även så att jag inte ser allt så perfekt genom linsen som jag vill tro. Hoppas att jag kan skylla på trötta ögon idag och för ivrig för att ta bra bilder med en gång.
Men jag gillar kameran, gillar det knäppande ljudet från den när man tar ett kort. Det känns så proffsigt, vilket är en del av charmen med kameran.
Hoppas på fint väder även i morgon så att jag kan ta en promenad med kameran och testa mer.


Ny kamera är inköpt!

Ja, då är det gjort. Jag kunde inte låta bli då jag har tänkt på det så länge. Idag har jag köpt en Nikon D60 och jag hoppas att den hinner komma innan helgen. Det var en dyr historia så jag hoppas verkligen att den är värd det och att jag kommer att tycka om den.



En sådan här kamera har jag investerat i.

Årets sommarfest pågår.. men..

...jag har valt att inte gå på den i år. Jag har förstås bara gått 1 gång på sommarfesten under mina snart 7 år på jobbet och det var första sommaren. Visst var det en riktigt kul fest det året men jag tycker att jobbets julfester är roligare. Fast i år är det ett helt nytt upplägg av sommarfesten och det är säkert jättekul men jag valde ändå att inte gå i år. Kände inte för det bara. Och så har det varit så mycket på sistone så det är faktiskt ganska skönt att vara hemma i helgen.
Sitter hemma nu och bloggar lite, ser på tv och bara tar det lugnt. Ska senare cykla bort till en kompis.

Jag ska köpa en digital systemkamera så jag kollar priser varje dag. Hittade en till bra pris på Ellos men så velade jag lite väl länge och den blev slutsåld. Hittade sedan samma kamera på OnOff till lite dyrare pris men ändå tilltalande. Men än en gång velade jag lite väl länge och så blev även den slutsåld. Hmmm...typiskt min tur. Jag får vara lite snabbare nästa gång.

Vinn en rosa dator! Skynda skynda!!


Hittade en intressant tävling på syrrans blogg. Självklart kunde jag inte låta bli att anmäla mig. (o= Så ta chansen att vinna en liten söt rosa dator. (o= Gå bara in här hos Therese Skynda på för sista anmälningsdatumet är i morgon kväll!!


Monster gömmer sig i dimman

Förr så gillade jag att se skräckfilmer eller thrillers, men på senare år så har jag föredragit romantiska filmer eller filmer som i alla fall inte innehållit så skräck och blod. Men i kväll så tänkte jag ge det en liten chans och köpte en ny film. "The Mist" heter den. Det handlar om en dimma som drar in genom en stad och i dimman så gömmer sig några mystiska och dödliga monster. Jag gillar filmer som har inslag av utomjordllingar så jag tyckte att det var ok. Filmen började bra och jag satt med en kudde i famnen, i fall att det skulle komma något skrämmande. =oP
 En sorts utomjordling hade varit förståeligt och ganska spännande att följa men så blev det bara fler och fler arter och sedan någonstans så tappade den helt dragningskraft och i slutändan så slutade filmen ganska kasst. Ok, sevärd en gång men thats it.

För mig gör sig slutet på en film hela filmen. Bra slut, räddar mycket, men dåligt (olyckliga) slut så är filmen praktiskt taget förstörd.
I'm all for happy endings!!


Den första skörden!

Efter många veckor av kärleksfull hantering så har jag äntligen kunnat skörda min första egen-odlade körsbärstomat! Den var god den.

Ja, trots att jag planterat planterna i alldeles för små krukor, för lite näringsrik jord och varit lite dålig på vattna dem ibland så blev det faktiskt en tomat tillslut. Det växer ännu några till men de är ännu små, och gröna och jag har ingen större förväntning att det blir någon stor skörd av det hela. Det räcker bara att se på de ynkliga plantorna jag har på min balkong så förstår man... 


Varje år hoppas jag att jag lärt mig något men nej. Varje år så gör jag ett nytt försök att ha en odling av något hemma på balkongen. Men hur ska jag ta lärdom när jag varje år byter växt!

RSS 2.0