snö snö snö

solen skiner och små snöflingor virvlar ute i kylan. Ser mysigt ut här inifrån den sköna soffan... hihi. Nej idag blir det inte en heldag i soffan eller inomhus. Som igår så ska det ut och faras även idag. Enligt dagens schema så ska jag hämta upp lillebror vid lunchtid och sedan ska vi åka bort till en av mina arbetskamrater en sväng. Där ska lillebror se på en tävlingscykel. Jo, han har fått ytterligare sug på en ny sport och nu ska det cyklas. Han hade tänkt köpa en ganska dyr cykel men så fick jag veta att min arbetskompis man hade en cykel stående och han kunde tänka sig att sälja den för några hundralappar. Så jag fick lillebror intresserad av att kolla in den idag. Det är ju bättre om han köper en cykel för en billigare peng så att han kan testa om sån cykel är något för han innan han lägger ner en massa pengar på det. Fast cykeln är gammal och begagnad så vi får se vad han tycker om den när vi är där borta. Värt att kolla in i alla fall.
Efter det så ska jag köra hem lillebror igen och sedan bär det av ut mot Tofta. Mamma och pappa bjuder på mat o och det blir idag bruna bönor. Jo det var jag som faktiskt gav förslag på det. Länge sedan man åt bruna bönor och då det inte är något jag lagar själv eller äter någon annanstans så kände jag litet sug för det. Inte en favoritmat men det är ändå ganska gott.
Under eftermiddagen ska vi sedan åka upp till Eskelhem och träffa min kusins familj där de fått nytillskottet Norpan. Yes, nu ska vi få träffa den där Norpan.

Sedan får jag se vad som händer resten av dagen. Tror jag svänger förbi Terra Nova på vägen hem för att se en annan bebis och en o annan busunge där. (o=

som ny igen

dagen har svischat förbi, like always! gick upp vid halv nio i morse , satte tokigt men sant även klockan på ringning till halv nio men vaknade ändå lite innan. Jag brukar inte ställa in väckarklockan till en lördagsmorgon men idag behövdes det för att hinna med dagen. Ett tag efter 10 så kom mamma och hämtade upp mig och så åkte vi bort till Meca för att kolla vad ett bilbatteri kostade. Jag ringde igår till Bilcity och hade fått pris av dem men vill kolla vad Meca skulle ta. Och eftersom det visade sig att de båda affärerna tog samma pris så slog jag till på ett bilbatteri på Meca. Sedan åkte jag med mamma ner på stan en sväng innan vi åkte bort till bowlinghallen och hämtade pappa. Vägen gick sedan hemåt till min förfrusna bil. Fast med hjälp av startkablar så fick vi tillslut liv i de sista små krafterna som fanns kvar i batteriet. Körde då raka vägen ut till Vibble där jag skulle få hjälp med att byta ut batteriet. Tur att jag köpte batteriet för när jag stannade bilen i Vibble och skulle testa att starta den igen så var det kört igen. Med hjälp av morbror Göran så var snart det nya batteriet på plats och bilen lät som ny igen när jag startade den. Då insåg jag att bilen nog inte startat så bra de senaste månaderna ändå.
När det gäller fix med lilla bilen som att byta däck eller stora tunga batterier så är jag världens bästa på att hjälpa till. Jag ger det bästa stödet genom att stå vid sidan och ge stödjande ord. (o=

Senare under eftermiddagen så har jag varit hemma och inser att jag inte gjort mycket. Borde kanske gjort något vettigt som att ta hand om disken eller så... men det kanske blir lite tid över i morgon för det.

Ikväll jag har jag i alla fall sett på Melodifestivalen och har fått några minus i vuxenpoäng då jag tycker att Eric Saade var rätt att gå vidare till final. (o=


den är nog död nu

lilla bilen vägrade att starta i morse och det gick inte bättre när jag gjorde nytt försök på eftermiddagen. Det har varit för kallt och bilen har fått stå länge så nu har den nog dragit sin sista suck. Bara en massa utgifter igår. Många roliga utgifter men några mindre roliga i år. Det är ändå ganska otroligt att batteriet hållit så här länge ändå. Det var över 2 år sedan jag fick veta på servicen att batteriet var dåligt - men hade nog hoppats att det skulle hålla i några månader till. Ja, lika bra att köpa nytt antar jag.

kan någon snälla ge mig en spark där bak!

behöver en spark därbak eller någon som kan ge mig inspirationen att komma igång ordentligt med träning och att äta rätt. Jag har hur mycket fritid som helst men ändå så känns det som om det inte finns tid till något. Hur är det möjligt?
Jag gick till simhallen i torsdags och igår hade jag tänkt att på kvällen skulle jag köra en stund på crosstrainern som jag har här hemma. Men när jag kom hem så blev det kvällsmat och sedan sjönk jag ner i soffan med en påse med godis. (som inte ens var gott men jag tryckte i mig det ändå, blä!!). Fast när klockan var ca 19:00 så kom en känsla av oerhörd tristess. Internet funkade inte klokt och jag satt bara och väntade på att det skulle komma något bra på teven. Fick då en impuls att kliva ur soffan, ta på mig träningskläder och så gick jag ca 20 min på crosstrainern. Kändes som ett steg i rätt riktning. (o=

Idag ska jag, trots att snö och is kommit tillbaka och gör tillvaron mer oinspirerande, gå bort till Elgiganten. Jag var där i början på veckan för att kolla på vad de hade för externa hårddiskar och se vad de kostade där innan jag bestämde mig för vilken jag skulle beställa på nätet (till ett litet billigare pris). Jag behöver ju köpa en för min dator är alldeles för full och behöver tömmas ganska snart. Jag har nog bestämt mig nu vilken jag ska köpa men har för mig att den fanns på elgiganten här i stan till ett liknande pris så jag ska dit och kolla idag igen innan jag tar ett beslut om inköpet. (o=


barnprogram från förr som vi minns

min kusin och hans fru fick en son för inte så länge sedan. De har kallat bebisen sedan en lång tid tillbaka för ett namn som jag definitivt trodde var bara ett smeknamn tills han skulle vara född men jag har förstått att det numera kommer att vara hans tilltalsnamn. Yes, det blev en liten Norpan.  (o=

Norpan fick mig att tänka på vart jag hört det namnet - jo men det är ju den lilla råttan från Dr Snuggles som alltid ställer till problem. "Dr Snuggles flyger till stjärnormas land" Detta fick mig att fundera på vilka andra barnprogram jag kan minnas från barndomen - och självklart jag har jag i kväll googlat och kollat in Youtube för att hitta några gamla godingar. (o=

Vilka av dessa minns du? Klicka på namnen så får du se filmen på youtube. 

Dr Snuggles
Rainbow Brite del 1
  Tyvärr inte svenska versionen men ändå minnesvärd.
Skogsfamiljerna - "Liten, mindre, minst" 
Fragglarna
Krambjörnarna
(CareBears)
My Little Pony (hittade bara en ganska dålig engelsk version av den jag var ute efter - undrar om jag har kvar denna film i orginal hemma i Tofta någonstans eller om den blev helt slutkörd? Tror det sistnämnda)
He-man (ha ha - ni måste bara se!!)
Raddningspatrullen klassikern på Disney timme va?

Några goa skratt i alla fall! (o= Man gör inte barnprogram som förr.


funderar över 2011

har suttit och kollat igenom min budget. Jo, jag har en budget för 2011 (i excel) men den är väldigt enkel och det är faktiskt ganska bra att ha lite koll på när vilka räkningar kommer och även lite koll på vilka månader som jag bör spara pengar och vilka månader som det ok att spendera lite mer.

I min budget ingår det att spara för en resa och från och med denna månad att även spara inför min 30-årsdag. Jo, jag blir ju 30 i år! Jäklar vad tiden har gått fort! Oj det kommer jag nog att nämna att antal gånger i år! Det är ju några månader kvar så jag har hela tiden skjutit upp tanken på det och tanken på hur jag ska fira det. Men så insåg jag att jag kanske skulle kunna fira min årsdag redan i sommar. Skulle vara kul att fira födelsedag på sommaren för första gången i mitt liv. Jag fyller ju år i november! Men jag åker ju till USA i sommar så jag vet inte hur jag ska göra!! Just det jag åker iväg - men det är förstås inte bokat än så allt kan väl hända men vi håller på att kolla på flygresor nu. "Vi" är jag, Jill med familj och hennes svärföräldrar. Så 5 vuxna och en 1-åring åker ska åka till Jills förra AuPair familj och vi blir nog borta i 2-3 veckor. Ser framemot det! (o=

Nu ska jag packa min träningsväska tills i morgon. Då blir det en ny tur till simhallen. har inte varit där sedan sist jag skrev om det (fy skäms!) så nu är det dags att pallra mig dit igen. I morgon är det frukostmöte på jobbet så det blir ju perfekt att först träna och sedan gå till jobbet och trycka i sig en underbart god frukost.
Men visste du att jag inte ätit smör på mina smörgåsar sedan i somras! Funkar hur bra som helst. (o=


Trött med gott samvete

i morse hände det - jag lyckades ta mig ur sängen tidigt och gick till simhallen! Simmade i ca 30 min innan jag gick till jobbet. Hela vägen från det att jag gick ur sängen tills jag klev i bassängen tänkte jag nästan hela tiden "skulle vara skönt att gå hem och krypa ner i sängen igen" (o= Efteråt kändes det klart mycket bättre - nöjd med mig själv att jag äntligen kom iväg.

Igår och idag blev det fika på jobbet och jag borde kanske ha stått över men jag kunde inte.... ja men då kan jag väl lika gärna inse att helt godisfritt är det kanske inte längre men jag håller mig i alla fall borta från sötsaker på kvällarna.

Pysslar lite med släktträdet på kvällarna och det har inte uppdaterats så mycket nytt på sistone - några personer kommer jag ingenvart med så jag funderar ännu på om jag missat någon kyrkbok. Just nu har jag tillgång till Genlines register och det märks att de måste varit en av de första som fotograferade kyrkböckerna för de är i så dålig kvalitet och jag tycker det är virrigt att söka i deras register. Blir nog att ge sin in i ArkivDigital sen igen - tråkigt bara att Gotlands kyrkböcker inte finns med där - så jag får bita ihop och forska i gotländska grenerna nu och kolla mer på de andra vid annat tillfälle längre fram.

RSS 2.0