Uppbokat varje helg i maj...

Nu har jag något inplanerat att göra varje helg till och med 5 juni. Det är alltid intensivt den här tiden på året men varför kan det inte finnas sådana här perioder under höst/vinter när allt är grått och trist.

De kommande veckorna blir det släktlunch ute vid Hoburgen, teamfest med jobbet, dop i Skövde, 50-årskalas, studenbal, golf festen med jobbet och lillasysters student.
Det är inte alltid något som kräver hela helgen, kanske bara en dag eller några timmar en dag men det är ändå något som händer och något som ska planeras in.
Men en massa skoj blir det. (o=

Blev ganska glad när jag ställde mig på vågen i morse. Har sedan jag gick från 3 mål God Balans till att börja äta vanlig lunch gått upp lite i vikt igen. Bara ca 0,5 kg men i morse så visade vågen samma vikt som i när jag slutade med heltid med God Balans. Tycker ändå att det är ganska bra men det gäller att inte sluta kämpa än.
I morse gick jag en morgon promenad innan jobbet och i morgon så SKA jag ta och pallra mig till simhallen. Det är väldigt segt att ta sig upp på morgon men nu kan jag inte ligga på latsidan när jag äntligen börjar få lite resultat. Är inte alls sugen på godis eller bakverk och det känns jättebra. (o=

Bilen är äntligen på verkstan

Ja, det tog ett år för mig att se till att bilen kom till verkstan. Inte illa ellerhur. För, ja 1 år sedan nästan exakt, så var det någon som beslöt sig för att rita i lacken på min bil. Idag lämnade jag den på lagning. Märkena har knappt synts så det är nog mest därför som jag inte fått fart på mig för att fixa till det. Men nu är den där.

När jag lämnat bilen i Västerhejde då gick jag en promenad tillbaka mot stan. Nej, jag gick inte hela vägen hem för lille bror hämtade upp mig en liten bit utanför stan. Men den vägen jag promenerade längs, det gör jag inte igen. Ingen trottoar, smal kurvig 70-väg och inte alla bilister som tar hänsyn till en gångtrafikant. Så jag forsätter att hålla mig till stan som har gångbanor så jag slipper oroa mig för att bli påkörd.

Wild West Beef Jerky

Mums det är sååå gott! Och nyttigt snacks är det med. (o= Beställde en del filmer åt mommo från Discshop häromdagen och såg att de även sålde en del amerikanska produkter. Beställde en påse Wild west peppered beef jerky. Paket kom idag. Jag åt upp hela påsen med Beef Jerky och oj vad gott det var!  Väcker sådana minnen från när jag var i USA 2004. Åt då en hel del Beef Jerky så klart.
Denna gång var det förstås en liten påse med bara 25 g för 25 kr så det var minsann inte billigt. Men jag har njutit av alla bitar. Har du inte testat Beef Jerky så kan jag rekommendera det. (o=

solen hittade fram ändå

Gick ut på en promenad runt lunch, precis som tänkt. Det var tråkigt väder och kallt men jag tog mig runt en vända på ca 50 min. Det gick sakta så jag var inte så jättenöjd med promenaden men eftersom jag även hade tänkt gå en sväng senare på eftermiddagen så gjorde det inte så mycket. Jag kom hem och började städa och efter 1 h så städar jag i sovrummet och drar undan gardinerna. Oj vilken chock! När jag varit ute på promenad så hade himlen varit grå och tråkigt. Plötsligt var hela himlen blå och solen sken. (o= Så efter städning och en lite för stor lunch så tog jag en ny promenad ute i solen på över 1 timma. Jag räknade ut min vända på iform.se och det blev tydligen en runda på 7 km. Hade kunnat gå längre om jag tagit med mig en flaska vatten och varmare halsduk. (o= 

Lite besviken på mig själv

Igår var 13.e dagens med God Balans och att dricka det där har gått ganska bra även om jag senaste veckan bara längtat efter en massa mat. Men igår så beslöt jag mig för att börja äta igen. Bara 1 mål om dagen och sedan 2 mål med God Balans. Eftersom jag vet att min värsta fiende är småätandet på kvällarna så byter jag endast ut lunchen till en god måltid. Började förstås igår med en midddag bestående av kycklingsallad (med en massa chili så jag satt och svettades hela måltiden. hihi)

Men det beslutet att börja äta är inte anledningen till den lilla besvikelse jag känner idag. Det var när jag ställde mig på vågen och när jag tog mina mått. Förra veckan gick jag ner 4,3 kg på 1 vecka!! och minskade midjemåttet på 5 cm. Visst förstod jag att jag inte skulle kunna få sådana höga siffror denna vecka. Men kom igen! 0,4 kg på vecka 2 och oförändrat midjemmått!! Försöker dock se det positiva med att jag faktiskt har gått ner totalt 4,7 kg på 13 dagar, för det är ändå bra. Nu ska jag bara se till att det inte går upp.

När jag var och handlade igår så var det inte godis eller bakverk som lockade mest. Det var tanken på att få äta en kycklingsallad. (o=

Nu ska jag klä på mig för att gå ut och gå en lång promenad. Vädret är grymt tråkigt så det tar emot lite att gå ut men jag måste. (jag var till och med ute och sprang ca 20 min igårkväll ute i regn så det går). Sedan måste jag städa upp i lägenheten för det är så jääääkla stökigt nu!!


Betyg på gårdagens klippning

Ja, precis som väntat så tog håret och frisyren en helt annan vändning när jag duschade i morse. Verkar nästan som om lockarna vänt sig åt fel håll bara för att några längder av håret är lite kortare. Fan, samma sak varje gång jag klipper mig. Ser ganska ok ut när jag plattar det (testade när jag kom hem från jobbet) men lite irriterad över det är jag ändå. Något fel som frisören gjort?? Nja, jag kan nog inte skylla på henne så mycket att mitt hår lever sitt eget liv när det är nyklippt och självlockar sig. Visst, uppklippningen kunde har gjorts lite annorlunda men det hade nog inte gjort så jättestor skillnad.
Men håret känns mjukt nu och det blänker så det är glatt igen i alla fall. Det växer snart och lockarna vänder sig rätt igen.

2 dagar till..

...sedan ska jag njuta av en mumsig kyckling sallad. Yes fredagkväll tänker jag äta något som faktiskt går att tugga och som smakar annat än pulver.

Viktnedgången går sakta denna vecka men det går i alla fall inte upp just nu. Lite orolig att gå upp i vikt igen men jag orkar inte hålla på så mycket längre med God Balans. Saknar mat plus att jag är trött på att vara trött hela tiden. Men jag tänker inte gå tillbaka helt till vanlig mat utan kommer endast äta 1 lagat mål mat om dagen men de andra 2 målen fortsätter jag med God Balans. Tror jag kan fixa det så  i alla fall. Blir i alla fall inget Godis eller kakor på ett tag!!

Igår var jag ute och gick en lång promenad - jäkligt kallt ute men 1 h var jag ute ändå. Idag har det inte blivit någon kvällspromenad utan jag åkte i stället till frisören och sedan hem. Jo idag var första gången på nästan 1 år som jag var och klippte håret. Jag valde en ny frisör denna gång. Jag brukar gå till Sax & Kam i innerstan men denna gång så hade jag inte lust att betala 420 kr för att bara klippa topparna. Nej så efter rekommendation så gick jag till Södersalongen som ligger nära Visby Träningscenter. 270 kr för en klippning. Just nu tycker jag att det ser ut som innan jag klippte det, men lite kortare. Just precis så jag ville ha det. (o= Får se vad jag tycker efter duschen i morgon.

Jag har idag fått hem 6 par glasögonbågar från Favoptik för test. Är inne på att köpa nya glasögon men vill ju inte lägga en förmögenhet på det. Men Favoptik har bra priser. Så nu har jag 5 par bågar jag gillar och vet om om jag ska eller kan bestämma mig för 1 par. Får testa senare igen. Svårt att välja.

Sömnlös natt

Sov dåligt i natt. Gick ändå och la mig sent så jag var riktigt trött och borde ha slocknat och sovit djupt hela natten men nej, då blev det inte. Misstänker att gårdagens träning i kombination med endast vätska i kroppen inte riktigt var en sådan bra kombination. Kroppen blev alltså inte glad att återhämta sig efter ett träningspass med bara vätska att jobba med.
Så idag blev det lugnare träning. Förutom min självklara promenad till och från jobbet så tog jag en 1 timmes promenad nere längs strandpromenaden efter jobbet. Lasarettsbacken blev tuff på vägen hem. (o=

I morgon efter jobbet så ska jag hem och fika hos en arbetskompis. Hon fick barn förra året och jag har inte varit och besökt dem än. fy skäms på mig. Så jag har avbeställt fikabrödet och sa att kaffe/te blir tillräckligt. (o=


Hoppas att de aldrig kommer igen...

Idag är det 7 dagar sedan jag började med God Balans och är ganska nöjd med starten. Hela 4 kilon har ramlat av kroppen och det utan större ansträning mer än att bara käka 3 mål God Balans om dagen. Det i sig har varit ganska tufft denna vecka men tänk vad mer jag kunnat bli av med om jag faktiskt tränat mer aktivt. Men, jag ska väl inte klaga ändå för 4 kg är mycket på en vecka. Hoppas bara att jag denna gång kan hålla dem borta.
Första fredagen och lördagen med God Balans blev det och det var tufft. Var riktig sugen på någon god mat eller godis. Men jag lyxade till det med lite gurka i stället. Tänk att gurka kan vara så gott!

Mina favorit siffror denna dag: 4 och 5.
4 för att de är så klart så många kg som vågen visar minus.
5 för att det är så många cm som jag minskat mitt midjemått på denna vecka.

Nej, nu ska jag klä mig för att åka bort till träningscentret och vara lite på gymmet. Nej, jag anser inte att jag är lat som tar bilen bort dit för om jag inte är slutkört efter gymmet så blir det en lång promenad i eftermiddag.

...hmmm, när jag skulle skriva rubriken så slant jag med fingrarna och stavade ordet "aldrig" helt fel. Kom då att tänka på en sak jag fick inpräntat i huvudet som barn.
"Aldrig stavas aldrig med 2 L. Alltid stavas alltid med 2 L".
Bra vers att lära sig skriva rätt. hihi (o=

minus minus (o= men det är bara början...

Ställer mig på vågen varje morgon för att se att det bara går neråt nu när jag bara äter God Balans. I morse (efter alltså 3 dagar med God Balans) så visar vågen -2,7 kg. En bra början. (o= Men det är för tidigt för att säga hur det kommer att gå framöver. Magen känns i alla fall inte uppblåst och det är en skön känsla. Är bara så förbannat trött nästan konstant, vilket är en nackdel. Så var det inte förra gången jag gjorde detta.
Igår efter jobbet åkte jag ut till Tofta och min snälla pappa bytte däck på min bil och sedan åkte jag tillbaka hem. Jag var riktigt trött men kände att jag behöver gå en promenad - måste ju röra lite mer extra på mig nu så att det blir bättre och mer hållbart resultat - och jag bestämde mig för att gå en vända som jag vet tar bara 20-30 min. Bättre än ingen promenad alls tänkte jag. Men när jag väl kom ut så kändes det så bra att jag fortsatte att gå och var hemma igen 60 min senare. (o=
Undrar vad vågen visar i morgon.


jag tror jag läcker

alltså, jag trycker i mig så mycket vatten nu - mycket mer än jag är vanligtvis är van med så det rinner minsann rakt genom kroppen tror jag. Springer nog på toa minst 1 gång i timmen. Mina arbetskompisar undrar nog om det är nog fel på mig som springer på toa hela tiden. Som min bordsgranne sa idag då hon oxå tycker att hon går på toa lite ofta "de tror nog jag har inkontinensproblem". Nej, det har jag inte men drick själv 3-4 liter på en dag när du vanligen dricker kanske 0,5 liter.

Dag 2 med God Balans har känts. Förutom konstanta toabesök så har jag varit trött idag men har som tur är kunnat hålla mig till lite enklare arbetsuppgifter idag. Det måste ju göras oxå men i morgon blir det lite annat. Sopporna jag dricker smakar annorlunda än jag minns sedan förra gången jag gjorde det här, så har de ändrat i receptet eller är det bara mina smaklökar som spelar mig ett spratt?
Magen känns i alla fall inte uppblåst som vanligt. Positivt. (o=

Nu ska jag packa ner min badkläder för jag ska försöka pallra mig till simhallen i morgon innan jobbet. Måste ju jobba lite för vikten. Hmm, dagen började föresten bra. Verkligen. Gick med mina nya Puma dojor till jobbet men redan halvvägs så hade jag skavsår på båda hälarna. Så plåster på blev det.

Smultron dryck till middag

Har precis ätit dagens 3:e och sista mål mat - en soppa med smultron smak. Inte det godaste jag ätit men det gick ner. En påse godis hade förstås varit gott nu framför teven....  men nej, inte i kväll.
Ja, då var det en dag klar och 9 kvar. I morgon är det tillbaka till jobbet. Svåraste med denna diet på jobbet är egentligen bara vattnet. Jag måste dricka minst 3 liter vatten under 1 dag så i morgon får jag se hur det går.

Idag har jag monterat upp mina nya IKEA möbler. En ny byrå i hallen, passade perfekt och den gamla byrån satte jag spontant in i köket och den passade bra där. Andra hyllan som jag monterade ihop var tänkt att stå på balkongen men än så länge står den kvar i vardagsrummet. Tyvärr så har jag redan ställt några blommor på den och ja, hyllan står ganska bra där den står. Får se om den hamnar ute på balkongen när det blir lite varmare eller om den blir permanent stående i vardagsrummet. Svårt beslut. En ny golvlampa har jag satt in i vardagsrummet och den gamla står tillfälligt i sovrummet. Men när det blev mörkt och jag slog på lampan i vardagsrummet så var jag inte nöjd. Det blir för dovt ljus så gamla lampan får flytta tillbaka och nya hamnar i sovrummet i stället. Passar nog bättre där.


Dag 1 med God Balans

Hmm, började inte så bra när jag började dricka första God Balans drinken idag. Den smakade inte riktigt som jag väntade mig så det blev en liten besvikelse. Hur ska det gå, 10 dagar är det planerat nu att jag ska hålla på med detta men tycker redan att det inte var gott... Jag har ju gjort denna diet 2 gånger tidigare och båda tidigare gångerna har varit olika.

Första gången var i januari 2009. Riktigt dumt att göra en sådan diet när det är snö och kallt och man har noll tränings ork. Rekommenderar det inte! Att dricka sopporna gick bra men det visade sig inte så mycket på vågen den gången och när jag gjort klart dieten så var jag tillbaka i gamla banor igen.

Andra gången var i juni 2009 och jag gjorde det för att komma i bättre form bland annat till min kompis bröllop. Jag skulle ju vara tärna så självklart var det en bra idé. Valet av årstid var definitivt bättre och det gick bra att dricka sopporna. Höll på i ca 10 dagar och redan efter en vecka så hade jag gått ner några kilon. Efter dieten gick det ganska bra med maten och jag rörde på mig en del så jag höll vikten nere ett tag. Men sedan kom hösten/vintern och det blev ett bakslag igen. Jag har både hört och läst att man måste ta reda på anledningen till att man går upp i vikt för att man ska kunna undvika sådan situationen för att få en viktminskning att fungera. Anledningen till min viktökning har varit flera och jag är medveten om felen jag gjort. Men nu gör jag ett nytt försök och tror att det kommer att gå bättre denna gång. (o=

Igår så köpte jag nya skor - så att jag runt i bra och sköna skor. Det blev ett par Puma från Intersport. Sedan var jag förbi Linds och köpte en Ficus för 200 kr. Lite dyrt för en blomma tycker jag men jag kunde inte låta bli, har velat ha en sådan så länge. Men nu gäller det att se till att den överlever. Har inte så bra hand om blommor som jag ibland tror. Nej, nu är det dags att sätta ihop möblerna från IKEA, som jag egentligen hade tänkt göra igår. =OP


Nu ska det bort!! Paniken växer!

Nu är definitivt vintern slut och jag ska definitivt komma igång med träningen nu. Nu har det minnsann varit en alltför onyttigt och lat höst/vinter så nu måste jag komma ut min onda cirkel och ta tag i saker och ting. Jag hade en plan för att påbörja viktminskningen men efter att ha ställt mig på vågen i morse så insåg jag att jag behöver något mer intensivare start än jag tänkt från början. I dag ska jag köpa ny omgång av God Balans och börjar med det i morgon. 3:e gången gillt ellerhur!!?? Förra gången fungerade det ganska bra, men jag var för dåligt på att hålla efter när jag slutat med kuren.

Trist att vädret är så tråkig idag. Kunde det inte varit lite sol idag... Ska nu in i duschen och sedan ska jag ta bilen bort till Intersport och ge ett nytt försök till nya skor. Sen blir det en tur till Linds växthus för att köpa något skoj och sedan vidare till Träningscentret för inköp av God Balans påsar. Sedan är jag fattig och får vänta på lönen.

I eftermiddag en promenad i dimman och sedan blir det att börja sätta ihop möblerna jag köpte på IKEA. (o=


Hem ljuva hem

Ja, igår kom man äntligen hem efter en veckas semester. Jag har varit i Borås med föräldrar och lilla syster för att umgås med storebror som bor där. Sedan även en tur till Varnhem för att träffa släktingar. En intensiv påskhelg/vecka men skoj. Ska försöka återberätta lite av vad vi gjorde... (o=

Skärtorsdagen åkte vi med båten från Visby till Oskarshamn och åkte sedan bil till Borås. Ankom ganska sent hemma hos storebror där vi för första gången fick träffa storebrors nya tjej. Trevlig tjej det där. Påskafton/Fredagen besökte vi shopping centret i Borås, Påskdagen/lördagen så åkte vi till Ullared och gick några timmar på Ge-Kås. Några fynd gjorde jag väl men handlade inte så mycket. AnnandagPåsk/Söndagen blev en dag i soffan hemma hos storebror. På måndagen så åkte vi vidare till Varnhem.

"Vad...oväntat att se er här" var min 8-åriga kusins reaktion när han öppnade dörren. (o= han är för go. Han brukar aldrig i förväg på veta när vi kommer på besök och det är lika kul varje gång att se hans reaktion när vi dyker upp. Måndag, tisdag och onsdag var vi kvar i Varnhem. Så igår eftermiddag så åkte vi hemåt men tog ett stopp i Jönköping där jag tömde mitt bankkonto på IKEA. (o= Ska plocka upp möblerna i helgen och kanske det kommer upp någon bild här sedan.

Det var grymt segt att ta sig upp i morse för att gå till jobbet. Tur att det var frukostmöte så jag behöver inte fixa frukosten innan jag gick hemifrån. (o= Jag gick sedan från jobbet lite innan 14 (skulle ha gått vid 13 men tiden sprang iväg och det var en del som jag behövde fixa innan). Anledningen till att jag gick tidigare var för att Jill och Bertil är på Gotland men åker hem i morgon och jag var tvungen att träffa dem. Men innan jag åkte till Klintehamn för att träffa dem så åkte jag förbi Zions och beställde tid till att fixa/laga det fula konstverk som någon ristade in i lacken på bilen förra året. Så i slutet på april så är märkena historia.
Lillebror fyller även 25 idag så efter Klinte så blev det snabbt in till Visby igen för födelsedagsfika.

Ja, det blev snabbt återberättat. kanske vore bättre om jag skrev här lite oftare så kanske det kom med lite roligare detaljer. (o=

RSS 2.0