Kvällens fullmåne utanför mitt fönster...


Biggest loser Sverige Vs USA

I Aftonbladet idag så stod det en del om Biggest Loser Sverige. Sett det programmet än? Jag föredrar själv den amerikanska versionen för jag tycker att det på svenska blir alldeles för överdrivet löjligt. Hursomhelst, det jag reagerade på texten i Aftonbladet var att man var så irriterad på gårdagens tävling i programmet. Det handlade om frestelser. Den som åt mest skulle få ett extra kilo att dra av vid vägningen. "Spogge" var den som inte kunde avstå frestelsen och åt mycket onyttigt mat och brev riktigt dålig efter - både fysikt och psykiskt. I tidningen stod det att detta var "tortyr". Förstår vad de menar till en del men detta är vad hela programmet går ut på. Det ska få personerna att gå ner i vikt och under tidens gång så utsätts de för frestelser för att se om de kan stå emot dem och framförallt få dem att öppna ögonen då de faktiskt ska försöka ändra sina liv.
Poängen med tävlingen var inte att de ska äta för att få ett extra kilo. Nej det är ju meningen att de ska stå emot och själva arbeta så att de inte behöver de där extra kilot. Spogge kunde inte stå emot och fick stå sitt kast. Om du som jag har sett det amerikanska Biggest loser håller nog med om att den svenska versionen är feg. Den visar inte alls att de får kämpa eller att de blir riktigt pushade till att jobba hårdare. Biggest Loser i andra delar av världen har hållit igång i flera säsonger och de visar att det fungerar. Så varför ska inte samma metoder fungera i Sverige?
Ska i alla fall bli skoj att se finalen för Biggest Loser Sverige om några veckor. Deltagarna går ju ner i vikt (även om de visar alltför lite om hur de går tillväga). Jag blir så glad för de som kan visa att det faktiskt går. Det är inte omöjligt!

sommarkläderna är nerpackade

..och tas fram igen till nästa sommar. Men förhoppningen är ju förstås att inget av det gamla passar för att de är för stora. (o=

idag är det val och jag har aktivt gjort ett val. Hamnar troligen även i tidningen i morgon. Tidningen stod utanför vallokal och efter att jag varit inne och röstat så frågade de vad som fått mig att rösta som jag gjorde. Jag virrade runt orden lite och till slut så blev det "jag gick på känsla". hihi.

Förutom att jag varit och röstat så har jag varit ute i Tofta och ätit lunch med mina föräldrar. Jag har även beställt en jäkla massa saker från Panduro - men mycket var på rea. Så nu ska jag börja pyssla igen. (o=
Första projektet får nog bli julkort.


God natt mina vänner!

Ännu en lördag har passerat och klockan nu är som ni märker väldigt mycket. har varit ute på Terra Nova i kväll och haft en lugnt och trevlig kväll. Är jättetrött och behöver nog sova nu men är tvungen att sitta en stund med min värmedyna innan jag går till sängs.

Idag har jag varit på stan och gjort lite inköp. Tanken var att jag bara skulle köpa en parfym och sedan lite rengöringmedel på ÖoB. Sedan var jag även på jakt efter ett saltkar (och kanske ett matchande pepparkar). Åhlens hade nog snyggast så jag får nog ta en ny tur dit någon dag och kolla igen. Hursomhelst, hamnade i alla fall på Rusta i min jakt på ett saltkar och höll på att göra ett dumt impulsköp. Hittade en liten minibyrå med 4 små lådor som de hade satt upp på en vägg och jag med en gång "jag vill ha en sån!!" Men efter mycket velande så var jag tvungen att inse att jag inte behövde en sådan även om det var väldigt fin. Nej, sparar nog mina pengar till något annat ändå.

I eftermiddag innan jag tog en tur till TN så gjorde jag lite pyssel. Tog fram lite av mina pysselsaker och klippade och klistrade lite. När det är klart så lovar jag att lägga ut en bild. Ska nog ta upp denna hobby igen - men vad ska jag göra? Kanske lite födelsedagskort eller börja göra julkort som inom någon månad bara ska skickas. Jo, men det vore nog ganska kul. (o=

Nej nu ska jag sova. *gäsp* vi hörs snart igen!


helg helg ÄNTLIGEN igen!

Gissa vad jag gjorde i morse.... jag drog mig ur sängen och tog mig ut på en morgon promenad/löpning. Lite dumt kanske med tanke på nacken och ryggen men det kändes lite bättre när jag vaknade så jag tänkte att en promenad vore inga problem. Men jag kunde inte låta bli att se hur det skulle gå att springa lite... blev väl att jag sprang mer än jag tänkt. (o= Det kändes bra.

Hmmm... jag har nog gjort en hel del idag som jag kanske inte borde för min stackars nacke/rygg. Började morgonen med att springa (fast naprapaten sa ju förstås att jag skulle röra på mig... ), sedan använde jag ett par nya skor idag, med klack. Efter jobbet åkte jag och handlade och de blev ganska stor handel och det blev tungt att bära (inte så bra). Sen när jag kom hem så var jag tvungen att diska (inte så bra det heller) men sen däckade jag i soffan och har suttit där resten av kvällen.

Jag kommer att få ett ståbord på jobbet... om ca 4 veckor! Synd att det ska vara så lång beställningstid men längtar efter det redan!

Undrar var jag ska göra i helgen... ska nog regna i morgon...hmmm tråkigt...


varför är jag så svag!?

sitter här med en godispåse i kväll... hmm... på en helt vanlig tisdag. Fy skäms på mig! Sockerberoende håller sig i och någon träningen blir inte av. Humöret är lite svackigt just nu och det beror nog mycket på att jag inte orkar röra mig. Nacken och ryggen är inte bättre än och i morgon är det dags för ett nytt besök hos naprapaten. Hoppas att det blir bättre efter det.

Idag på jobbet så frågade jag faktiskt min teamledare om det är möjligt att jag kan få ett ståbord. Min bordsgranne var ledig igår och jag lånade hennes ståbord lite då och då under dagen. Insåg då att ett ståbord nog är bra för min rygg så jag frågade om jag kunde få ett också. Hoppas hoppas, men troligen ska det inte vara några problem. Och ny stol är snart på väg också. (o= Och om jag bara kommer igång med träningen igen och kan bli av med kilona som sakta börjar smyga sig på igen så ska det här bli bra.

Några godisbitar finns kvar i min godispåse. OCH NU ÅKTE DE NER I SOPORNA! (O=


Helgen flyger förbi

Måste veckorna bara flyga förbi så snabbt? Måndag, tisdag är ganska sega men sedan är det onsdag och plötsligt är det söndag igen! Otroligt att det kan vara så.

I och med att jag inte varit speciellt aktiv i helgen så har den gått alldeles för fort. Och i och med att nacken och ryggen inte är i topptrim så har det varit lugnt. I fredags gick jag ner en sväng på After Worken i Club 18 på jobbet. Stannade bara 1 timme så 2 cider senare så begav jag mig därifrån och gick för att möta mamma nere vid lasarettet. Min morfar var inlagd så vi skulle hälsa på honom. Han såg pigg och glad ut så det var lugnande. Får jag bestämma att han (som snart är 85 år) ska leva i minst 10 år till?? Jag får nog inte det...

I går gick jag en sväng på stan med siktet inställt på att jag måste ha tag på ett par snygga promenadvänliga skor som jag kan ha både till byxor och kjol. Jag hittade ett par skor men ska nog testa dem lite till innan jag verkligen bestämmer mig om jag ska behålla dem. Jo, jag köpte dem men jag ska ännu pröva dem till lite olika kläder. Sedan köpte jag lite nya kläder med... skullle ju inte det men det blev en svart klänning som lätt kan användas till vardags och jobbet. Och så blev det 1 par nya svarta legging och en kofta.

Idag har jag varit latheten själv. hade tänkt gå ut och gå men i stället plockade jag lite här hemma och trots att naprapaten sagt att jag ska ta det lugnt med att städa så kan jag ju inte låta bli. Vem ska annars städa hemma hos mig? Men jag har inte rört dammsugaren... Hursom jag märkte efter någon timme att det var en ganska kass idé att gå och plocka då jag tillslut fick ge mig och sätt mig i soffan medd värmedynan en stund. 

Har lagt upp några sälj annonser på tradera i helgen. Det var några DVD-filmer som jag kollat på 1 gång och mycket troligt inte kommer att se igen. Sedan har jag faktiskt testat att lägga upp några VHS filmer. Några av mina gamla VHS filmer har jag på senare tid även börjat inhandla på DVD. Tjänar inte många kronor på att sälja filmer vare sig DVD eller VHS men det är skoj. Nästan lite beroende framkallande... hihi.

Gjorde själv ett ganska bra klipp häromdag. Köpte 2 st DUST IT schwartzkopf. Det är ett puder som man har i håret för att få mer volym. har testat det en gång och det är suveränt och håret blir inte ens fett eller glansigt! Jag gav 135 kr för 2 st nya (inkl frakt) och annars om man köper det t.ex vid frisören så tror jag att de tar över 100 kr för 1!

Nej nu ska jag se på teve och njuta av de sista lediga timmarna innan det är dags att sova inför en ny arbetsdag.

"bli nu inte orolig men S är ett C"

Har känt mig stel i hela kroppen i några dagar men igår så kände jag nacken var stel och att det strålade ner i ryggen. På kvällen var jag och spelade brännboll med arbetskamraterna och sedan grillning. Så när jag kom hem så satt jag resten av kvällen med värmepåsen över axlarna.

Ringklockan ringde och när jag skulle vända mig om för att stänga av så kunden jag inte vända mig utan att det gjorde om i nacke och ryggen och benen är tunga. Så idag har jag bara jobbat halvdag för kl 13 så gick jag från jobbet och till naprapaten som hade en ledig tid tack och lov.
När han kollar min rygg så säger han något i stil med "inte för att oroa dig men normalt så är ryggen formad som ett S men din rygg är som ett C". Min vänstra axel var vinklad framåt och ner och nacken böjd framåt. Precis så som jag känt mig med andra ord.

Så i kväll så jag suttit med värmepåsen hela tiden men det värker än. Är inte lika stel som tidigare men det gör ännu ont. Enligt naprapaten ska jag ta det lite lugnt och undvika att dammsuga, städa och diska eftersom det gör att nacke/rugg vinklas fel. Hmm, så vem vill komma hem till mig och städa min lägenhet i helgen?? Någon frivillig medan jag går ut och springer i skogen på ordination av min naprapat?

Länge sedan sist...

..som jag skrev något här nu. Har inte haft någon motivation till att skriva för denna senaste vecka har bara bestått i att vara så jäkla lat!! Kan säkert skylla på en förskylning i kroppen men det är en sådan dålig ursäkt numera. Får se om jag kan komma igång bättre denna vecka.
Träningen känns långt borta men om jag bara kan komma igång så ska det nog gå bättre...

Idag är det ganska fint väder ute så jag SKA ut och gå en promenad. Får se om jag gör det innan eller efter jag fixat lite här hemma....

Här är i alla fall min första bild på Katri och Mickes lille prins. (o=

Grabben har inte fått något namn än - fast när jag var och besökte honom igår så verkar det nästan vara bestämt nu och jag vet isf vilket namn det blir. Men jag tänker inte säga det än förrän det är helt bekräftat, troligen i eftermiddag när jag ska dit igen.  (o=
Killens stora storasyster fyller 12 i morgon och jag ska bort och gratta henne i kväll. Så nu ska jag slå in presenten lite snyggt och se om jag kan fixa ihop ett litet grattis kort.


RSS 2.0