Träningsvärk att vänta?

Ja, det tror jag. Även om jag inte lyckades ta i så mycket på löpningen i morse innan jobbet så får jag vara glad att jag kom iväg över huvudtaget och ändå får grym träningsvärk. Hade redan idag lite problem med att i trapporna på jobbet.

I morse vaknade jag och såg den blå himlen, men orken fanns inte så jag tvekade ett bra tag innan jag gjorde en ryck och klev upp för att ta mig ut och springa en sväng. Blev en tur på 30 min och det blev mycket intervall träning. Dricker för dåligt med vatten och har varit dåligt på promenader så vadmusklerna är så ihopdragna att det sved i 20 min innan det började bli ganska behagligt att springa. Men då var jag ju nästan hemma. ja, det går åt rätt håll så en dag kanske jag fixar det. (o=

Tog även en promenad efter jobbet idag. Blev en ganska långsam promenad då jag hade med mig kameran ut och då ville jag passa på att kolla extra noga på omgivningen. Blev 2 bilder. Kanske lägger upp dem här i morgon om de inte är alltför suddiga.

Nej, nu ska jag tvätta lite kläder och börja packa resväskan för påsk resan. Resa till Blåkulla kanske... Måste nog köpa en bra kvast att flyga på först. Attans, det är nog lite sent ute att få tag på en bra sådan nu. Hmmm. (o= hihi

Svacka i inspirationen

så ja, nu är det låg inspiration till träning. Gick ganska bra förra veckan, men så kom helgen. Alltid när helgen kommer så är det kört. Snack om dålig karatär man har. Jobbar 3 dagar till denna vecka och sedan tar jag en tur till fastlandet och hälsar på storebror och släkt. Jag har redan försäkrat mig om att havregrynsgröt finns på plats till frukost varje dag. (o= Jag kan ju inte bli av med den enda goda matvanan som efter flera veckor ännu håller sig kvar.
Hade tänkt simma i morgon innan jobbet, men känner redan nu att jag inte kommer att kunna kliva ur sängen i tid för att hinna dit. Visst, kan ju alltid flexa lite i morgon men jag hoppar över simningen denna gång. Ska se om jag i stället kan ta mig ut på lite löpning runt området i stället. Får se, får se.

Redan söndag

Jag förstår att vardagarna går fort men varför måste det även gälla helgerna? Och så har vi ju även förlorat en timma denna helg, och det märks.

Det blev inga nya träningsskor igår.  Jag var inte på humör att pröva skor när jag väl fanns på plats, men kanske om jag tar en ny tur i veckan. Om jag ska komma igång med löpningen så måste jag ha nya skor. Men även om träningsskorna blev framflyttade till nästa inköpslista så blev det en del andra inköp. Köpte lite nya kläder på H&M. Kul när även expeditens första kommentar när hon slog in mina kläder i kassan "ja nu är det vårkänslor". Blev 2 nya leggings (svarta och mörkgrå), en turkos tunika (yes, lysande turkos!!), en gammelrosa kofta, hur skön som helst. Sen blev det ett nattlinne.

Måste köpa täta gardiner till sovrummet. Har aldrig stört mig av ljuset i sovrummet förut men nu när man vaknar 7 på en söndagsmorgon så måste jag få till en ändring! Kanske ett inköp jag kan fixa på IKEA om ca 1 vecka? (o=

4 dagar kvar och sedan lite ledigt. Snart är det påsk. Nej nu ska jag åka till en kompis som jag inte träffat på över 2 veckor.


Våren är äntligen här!

Igår var det underbart väder på vår lilla ö. Jag hade tänkt på en liten sväng på stan efter jobbet och sedan hade jag inga planer. Men jag vände ganska snart hemåt för att byta kläder för en långpromenad. 17 grader varmt kl 17!!! Underbart! Så det blev en promenad på nästan 1,5 h.

Idag har dagen börjat bra. Solen skiner och det är ganska skönt ute. Jag har redan varit ute en sväng - årets första löpträning. Alltså, gick inte så värst bra men det är i alla fall en början. Totalt ute i 30 min men sprang nog inte mer än hälften av tiden. Intervall träning, yes! Dricker för dåligt med vatten och det känns defintivt i kroppen när jag tränar. Måste bli bättre på det.

Idag blir det en tur till Intersport (och kanske även Team Sportia) för jag ska spana efter nya träningsskor. Behöver nya skor till löpning/promenader (ja, det får tyvärr till en början blir en kombinerad sko för det) och så behöver jag till inomhusträning. Har insett att jag haft dem i alltför många år. Oj och behöver jag säga att jag även behöver skor till vardags med. Det finns alltså risk för att jag handlar upp en stor del av lönen idag. Men jag måste spara så att jag har till nästa vecka och över påsken. (o=

En duktig vecka

Oj vart tog veckan vägen!!? Det sa bara svisch så var det helg igen. Underbart med helg självklart och jag har inget emot att det går fort i veckorna. Men det är skönt när helgerna inte går så fort.
Förutom förra helgen så känner mig nöjd med mig själv för de senaste 2 veckorna. Frukosten är alltid nyttig med havregrynsgröt - tycker till och med att det är gott nu och klarar mig inte utan min morgon gröt!! (o= Förra veckan drog jag ner med att använda hissen på jobbet - den har använts flitigt hela hösten/vintern. Men nej, nu är det trapporna som gäller. har inte tagit hissen på jobbet på hela veckan!! 7 våningar att ta sig upp och ner både när man kommer till och från jobbet. Men även vid förmiddagsfikat, lunchen och eftermiddagsfikat!! Nice! Jobbigt absolut! Minst 10000 steg varje dag och så har dragit ner lite på godis i veckorna och det går förvånansvärt bra, men idag gick jag till nya godisaffären vid Slite Rondellen och skulle bara köpa några godisbitar - men blev inte riktigt så. Försök själv välja några bitar bland 570 sorter! Jag är svag!

Men idag har jag gått en promenad på 3 timmar så det får gå. Har varit och köpt New Moon idag (film 2 av Twiligth sagan). Längtar att få se den - har väntat ivrigt på den hela veckan. (O= Jag är absolut besatt!!
 
För en stund sedan blev jag klar med att rensa i garderoben. Kan nog rensa bort mer men man är väl lite blödig och kan inte göra sig av med vissa plagg. jaja, får ta en ny rensning om några veckor igen. Nu får i alla fall syrran lite grejer att gå igenom! Hon har tjatat på mig i flera dagar! hihi


Hjälp, jag blir gråhårig!

Ja, det är bokstavligt talat alltså. I morse när jag kammade håret så satt det där. Det där vita hårstrået bara lyste upp! Åh, känner mig gammal. 28 år och börjar redan tappa hårfärgen. Hmm... (o=

Är våren på väg nu?

Äntligen så fick man vakna på morgen till strålande solsken och klarblå himmel! Underbart, det ger verkligen en kick för det mörka vädret gör en bara deppig ju!
Ja då var det helg igen och något ska väl kunna hitta på som inte innefattar att sitta inomhus hela dagen. Nej, idag ska jag gå ner på stan och spendera några slantar. Behöver köpa fler plastbackar till veckans matlådor. Tänkte jag skulle vara duktig i morgon och kanske laga 2-3 olika maträtter och frysa in så att jag har till hela veckan. Kanske det blir lättare att hålla koll på maten då.
Kanske ta och kolla på nya löparskor. Skulle kunna vara en bra investering i år. Måste ju träna till att kunna springa vårruset i år. (o=

Jag måste säga att månadsskiftet på jobbet gick förvånansvärt mycket bra och det blev bara en timmes flex i övertid denna månad. Underbart att inte vara så stressad och trött första veckan i månaden. Ser att det bara kan bli bättre nu. Precis innan jag gick hem i fredags fick jag veta att en rutin jag jobbar med kommer att förändras och det kommer att göra en av mina arbetsuppgifter vid månadsskiftet ännu smidigare. UNDERBART!
Jag hoppas att det fixas till innan nästa månad för då behöver jag all hjälp jag kan få då jag bara jobbar till ca 15 den 1 april. Och att få in 2 arbetsdagars arbetsuppgifter på ca 6 timmar blir en utmaning. För sedan sticker jag med båten till fasta landet. Jag ska med familjen till Borås och träffa storebror och sedan släkten i Varnhem. Ska bli skönt att komma iväg en vecka.

Nej, nu in i duschen så att jag kommer ut i solen någon gång. (o=

RSS 2.0