Födelsedagsfirande i förskott

Idag har jag firat min födelsedag, någon dag för tidigt då jag egentligen inte fyller år förren på onsdagen den 3 november. Men eftersom jag i år inte blir hemma på årsdagen så planerade jag om den lite.
Efter väldigt dålig efterhållning av tidigare planerat inför födelsedagen så blev det till slut bra ändå. Jag hade planerat så bra (tyckte jag) men fattar inte hur svårt det ska vara att faktiskt inte göra allt i sista minuten. Mina strassburgare som jag såg framför mig skulle gå fort att göra men var i stället mycket krångligare att göra än tänkt och värsta är att jag behöver göra fler i och med att det blir sådana jag planerat att ha med på jobbet på tisdag... får se om jag tänker om.... och tårtan gjordes natten tills idag. Kl 01.00 började jag baket av tårtbottnarna och gick till sängs lite efter halv tre.... Hmmm var lite trött i morse då jag inte kunde ta så mycket sovmorgon.
idag har jag haft besök att kusin Erika med sambo Fredrik och lilla sötnosen Isabelle (som snart fyller 1). Sedan kom mamma, pappa, lillebror Dennis och mommo upp. Tråkigt att moffan inte kan komma då han inte orkar gå upp för alla mina trappor. Men jag skickade med mommo en stor bit tårta hem till honom så att han får lite gott med. (o= Sen kom även Katri med familjen.
Lilla Gabbi på 3 år kommer fram till mig senare och säger "Carola, har du inget handfat?" Va tänkte jag? Vad planerar hon nu för bus tänkte jag när jag svarade att jag visst har ett handfat i badrummet... snart försvann tösen och självklart smyger jag efter en stund senare för att se vad hon gör. Hittar tösen i badkaret och hon leker med badkarsproppen! Hur kom hon ens på tanken att hoppa i badkaret! Busfröet!

Fick några fina presenter. (o= bland annat en sodastreamer så nu är vatten på kylning så att jag i kväll kan dricka bubbelvatten. Ska bli gott. Fick en ny Thomas Sabo berlock till mitt armband - bokstaven C. En fin godisskål som fyllts med polkagrisar.

Är helt slut nu. 2 dagar med mycket att göra och hostan är knappast bättre. Om jag ännu har ont i halsen i morgon så ringer jag vårdcentralen så att jag kan få kolla upp innan jag åker på semester att jag inte har halsfluss eller något annat som fördröjer mitt tillfrisknande.
Nu en lugn stund i soffan och sedan tänkte jag börja packa inför resan. 2 dagar kvar bara.

Äntligen lite träning som blev av!!

Idag gick på första träningspasset sedan länge! Det var ett pass med Functional Moves på Visby Träningscenter. Insåg snabbt jag var grymt svag och flera av övningarna kunde jag inte göra för att jag var så jäkla svag i armarna. Passet var kul och jag kan nog tänka mig att gå igen men jag ska nog träna något annat först så att jag orkar mer på det passet!

1 betalningsfri månad. Precis vad jag behövde.

Idag har det varit en lugn dag på jobbet. Jag jobbar på med att rensa upp och sortera bland lite olika dokument så att jag har ännu bättre koll på mina arbetsuppgifter. Gick hem vid 16 för att åka bort till Visby Bilcity för att lösa en betalning av en service jag gjorde på bilen i augusti. Jag betalde med ett kreditkort i augusti som sedan skulle medföra 6 månaders avgiftsfritt. Men när 2:a aviseringen kom så hade det plötsligt blivit avgifter och det visade sig att det blivit fel när jag betalade med kortet från början. Så jag fick det fixat idag genom att Bilcity betalar av hela min skuld och jag har betalat om servicen och får mina 6 månader. Suveränt för det innebär att jag egentligen får 7 månader + 1 betalningsfri månad nu. (o=

Kvällen var planerad så att jag skulle laga lite middag och matlådor med lövbiff, potatis och beaneaisås. Mums med lite lyxigare mat ibland. Sedan slappna av framför teven. Men när jag skulle ta fram lövbiffen så ser jag att jag glömde lägga den på en tallrik efter jag tagit fram det från frysen. Och nu var det blod/rödfärgat vatten överallt!! I alla små springor i 2 hyllplan! Sablar det var inte lätt att göra rent. )o= Men nu är det ganska bra rengjorda igen i alla fall.

Nu ska jag slappa framför teven och ta det lugnt. I morgon en ny dag på jobbet och i morgon kväll ska jag testa att nytt träningspass med Hälsoklubben på jobbet. Kommer inte ihåg vad ett heter... men jag informerar om det i morgon om jag inte slocknar i soffan direkt när jag kommer hem.


Skapande och nya skor

Grattiskort till Moffa



Mina nya höstskor - köpta på DinSko


Förskylningen hänger sig kvar

Ja, min förskylning hänger sig kvar. Det har varit en ganska tung vecka men idag känner jag att det vänder. Hoppas iaf att det vänder så att det försvinner helt och inte ersätts av snuva eller något annat skit! )o= Vill vara frisk nu. Vill röra på mig och träna! När jag känner mig lite nere både i känslor och hälsa så åker godisskålen nästan alltid fram. Denna vecka har innehållit alldeles för mycket onyttigt. Är glad att jag inte gått upp så mycket i vikt igen - men å andra sidan så har nog mina muskler ersatts av fett i stället så det är väl därför det inte visar större skillnad på vågen... Nej, nu ska jag försöka hålla tankarna på annat än vikt!

Idag blir det en tur till stan för jag ska ge ett nytt försök att hitta ett par höst/vinter skor som funkar till alla möjliga kläder. Hade gärna velat vänta tills jag åker till Estland för min vän kommer alltid hem med en massa skor när hon åker så jag hoppas att jag även kan hitta en massa tjusigt! (o= Men jag behöver nya skor nu! Vill inte åka till Estland i gympadojor och vinterjacka! Känns inte så tjusigt och framförallt inte så varmt om fötterna. Sedan blir det inköp av present till goa moffa som fyllde 85 år i onsdags och det ska firas idag. Det blir några lotter till honom. Jag har slutat att ge bort lotter till andra för jag skulle få sådan ångest om den personen vann en massa pengar! jag vet - ganska ego! Men för min moffa så ser jag förbi denna "fobi" och ger honom det han gillar mest att få i present! (o=
Så i eftermiddag blir det lite kalas ute i Vibble.

Nej, nu ska jag försöka skapa ett grattiskort och sedan ta en dusch innan jag ger mig i väg!

på fredag blir det disney

idag gick jag till jobbet. Borde kanske varit hemma en dag till men nu valde jag att gå till jobbet. Mådde bra på morgonen men först när man kliver in på jobbet känner jag att kroppen inte riktigt är i topp än. Var en ordentlig ansträning att bara ta sig till jobbet och när jag väl kommit dit så kändes det lite dumt att vända i dörren.
Men dagen gick ganska bra ändå. Är helt slut i kväll i stället så jag hoppas att jag får sova ordentligt i kväll. Har sådan grym huvudvärk - får nog värma upp värmepåsen och ta fram spikmattan innan jag går till sängs. Jo, jag har köpt en spikmatta men har inte kunnat bestämma mig än om det hjälper eller inte. det är i alla fall inte att rekommendera att hosta samtidigt man ligger på en spikmatta. det gör ganska ont faktiskt.
2 dagar kvar - sedan äntligen helg!

Idag gjorde jag ett inköp som jag väntat på att göra i flera månader. Köpte en ny disney film till min lilla samling. Den senaste versionen släpptes idag. Ska se den på fredag. (o=


Kan man hosta sönder ett revben?

det tror jag minsann att man kan. Efter nattens hostande så trodde jag nästan att ett revben eller två skulle gå av. Har så djupa hostattacker att det värker i hela kroppen. Jag har ju även ännu ont i ryggen (blev värre efter helgen) och det gör att huvudvärken inte går bort med några små panodil.
Gick hem från jobbet efter lunch igår för då var jag nästan på väg att somna på mitt skrivbord. Och droppen blev att jag satt hela lunchen och hostade. Gick hem och sov 4 timmar! Jag brukar inte kunna sova mitt på dagen men igår var det inga problem. Jag sjukanmälde mig redan i går kväll och hoppades på att få lite sovmorgon för jag kände på mig att det inte skulle bli mycket till sömn på natten. och så blev det.
idag har det känts lite upp och ner. Beroende på hur resten av kvällen går och framförallt natten så får jag se om jag går till jobbet i morgon eller om jag ska ringa och säga att jag stannar hemma en dag till...

att skriva en önskelista

man är aldrig för gammal att skriva en önskelista - men ju äldre man blir desto svårare blir det att skriva. Minns när jag var mindre att önskelistan kunde vara flera sidor (nästan) lång med saker jag ville ha. Men nu när jag är äldre så blir det svårare och svårare för varje år att skriva listan. Har nog att göra med att man är mer tydlig med vad man vill ha och att det inte går bra med vilket märke som helst på den sak man sätter på listan. Sedan tänker man mer på priset och måste inse att man inte kan önska sig hur dyra saker som helst - de sakerna får man helt enkelt spara ihop till själv. Jag vet att jag är dålig på att komma på bra saker att sätta på min lista så jag har för vana att alltid ha en önskelista hela året som jag fyller i när jag kommer på något och sedan rensar jag den lite då och då om jag inhandlat saken själv. I början på året är listan lång - men av någon irriterande anledning så finns det inte mycket kvar på listan när året närmar sig sitt slut och det är dags för födelsedag och jul och det är då som listan behövs som mest. När födelsedag och jul är förbi så kommer listan att öka igen - som vanligt alltså!!

Jag håller på att kolla igenom årets önskelista men ser att det redan nu är ganska kort om saker på listan. Tänkte den skulle vara klar tills i morgon då födelsedagen bara är om en månad och föräldrarna vill ju ha listan så snart som möjligt.

Några godbitar från årets önskelista....
Kolsyremaskin
Muffinsplåt
Extern hårddisk
Presentkort på Gallerix
Elgrill
Kamerabatteri EN-EL9
SDHC minneskort (8 GB ellefr 16 GB)
Stjärnfilter och CloseUp filter +4 (67 mm)
Adobe Photoshop Elements 8.0

Jag får nog fundera lite mer.

Min födelsedagspresent till mig själv närmar sig i alla fall. Knappt 3 veckor kvar bara. Passet är beställt (blev nog ett riktigt mug shot men det kan inte se ut värre än förra passet)  och i morgon betalar jag resan. Hoppas att förskylningen jag har med hosta och halsont är borta snart och inte kommer tillbaka till resan!

vill så mycket men orken finns inte nu

träningen har legat på is alldeles för länge nu. Rygg/Nacke vill inte bli helt bra och årstiden gör mig bara trött. Trött på allt. Vikten börjar smyga sakta upp nu märkte jag när jag vägde mig i morse - inte bra! Det är allt godis jag äter typ jämt! Idag har jag i alla fall stått över onyttigheterna och är nöjd med mig själv. Har även stått nästan 30 min på den lånade crosstrainern som stått orörd i mitt vardagsrum i flera veckor. Så jag är nöjd med dagen. 

Idag fick jag ett paket - ett nytt försök att göra något åt min onda rygg. Jag har köpt en spikmatta. (o= Köpte den på Tradera i förra veckan och idag kom den. Ska testa den innan jag ska sova i kväll.

Något har jag i alla fall att se framemot nu. Om 3 veckor så åker jag till Estland! Ska bli såååå kul att åka. Min födelsedagspresent till mig själv i och med att resan börjar på min födelsedag. (o=
Det är en del som måste fixas inför resan. I morgon ska jag klippa mig efter jobbet och på onsdag eller torsdag så måste jag gå till Polisen och fixa nytt pass. Mitt gamla gick ut i juli i år så nu måste jag ha ett nytt.

4 km på P18

Gick upp vid halv 9 i morse och åkte bort till P18. Har aldrig sprungit på spåret där och tänkt att jag skulle kolla in det. Jag var så klart halvdöd efter 2 km och jag hade tänkt springa 5:an. Så jag vek av och höll mig till 3:an. Jag orkade bara springa ca 200 m i taget innan jag var tvungen att ta några promenad pauser. Men efter tag gick det bättre att springa och när jag väl tog mig i "mål" efter 3:an så var jag inte riktigt nöjd så jag tog ett varv på 1km. Sprang nästa hela kilometern. (o= Nöjd med att börja dagen så här.
Sen går det inte att undvika att trots att det tidigare i veckan såg ut att bli en grå helg så skiner solen idag och det är en skön höstdag. Så nu ska jag göra mig i ordning och gå ner på stan. Känner för att göra av med lite pengar på något kul. Kläder, skor eller kanske något till hemmet. LaVie hade mycket fina saker såg jag när jag var där en sväng igår. (o=


RSS 2.0