PARTY!!

Äntligen är det dags för lite fest. Ska följa med en arbetskompis till hennes kompisar i kväll - ska bli spännande! Känner kanske ingen mer än 1, den jag kommer dit med! (o= Det återstår att se... fortsättning följer i morgon...

Igår var jag en tur ute i Klintehamn. Skövdeborna har ankommit till ön och bor ute i Klinte. Sablar lite trist att det ska vara en bit att åka. Blir numera lite mer planering när jag ska åka dit. Fast jag har ju semester nu så det spelar ju inte så stor roll förstås. hihi.
Idag började jag dagen med en promenad. Blev vanliga rundan och lite till - så en timmes gång blev det i alla fall. Trevlig trevligt. kanske borde ha gått en mil eller mer med tanke på alla goda kalorier som finns i de cider jag ska dricka på festen i kväll.... blir morgon dagens problem antar jag. Efter promenaden tog jag cykeln ner till stan för att gå på Systemet. Tog en tur i några affärer så det blev en randig tröja (allt i min garderob är snart randigt - är så underbart snyggt!) och en, jo randig scarf med. Träffade på min gamla sommarkompis och hennes sambo som är på besök på ön - kul att springa på dem och byta några ord.

Nu i eftermiddag så har jag till största delen bara tagit det lugnt hemma. Plockat fram kläderna jag ska ha på mig senare. Lagat ordentlig lunch idag med. Första gången på hela veckan tror jag.. hmm vad har jag ätit denna vecka egentligen??!

sol i morgon och lördag?

Enligt www.klart.se så ska solen titta fram både fredag och lördag. Hoppas verkligen det för nu behöver jag sol och värme!! Vill ligga i solen och få färg på min bleknande kropp!!

Började dagen med en lång promenad - gick 1 mil!! (o= vore bra om jag kan behålla denna goda vana med långa promenader - även sen när jag åker på min fastlands semester nästa vecka...  Efter promenaden har det inte hänt så mycket idag. Regnet har knappats gjort mit glad i att gå ut. Hade det iaf varit uppehåll så hade jag kunnat vara ute och gå och fotografera med nya objektivet. Men nej, jag tog en kort tur till affären och handlade hem lite saker men annars så har det varit en lat dag. Så i morgon får minnsann gärna solen titta fram!! PLEASE!!

en ganska trist dag...

gillar inte att ha tråkigt - inte när jag har semester!! dagen började ju ganska bra. Jag har köpt ett par nya träningsbyxor och 1 par nya löparstrumpor (nu måste jag bara hålla mig i från att göra av med mer pengar denna vecka...). Cykeln fick först en promenad till macken och ny luft i däcken - men i så gav den igen med att droppa ner min fina tröja med vatten med rost!! Sablar - det vara bara att skynda hem och slänga den i tvätten med en gång. Ser i alla fall ut som om alla fläckar försvunnit. tur det för jag gillar den där tröjan! Cyklade en sväng men så kom regnet så då begav jag mig hemåt - glad i att jag absolut skulle ta en tur med cykeln senare på kvällen. Men det slutar ju inte att regna (åska och blixtra...)! Nu vill jag ha fint väder!! Trött på grått och trist! )o= Så nu sitter jag hemma med tankarna djupt inne på att jag vill göra om något i lägenheten - kanske möblera om eller skaffa något nytt. nej, men visst ja. jag skulle ju inte spendera mer pengar denna vecka... det här blir svårt.

Undrar vad morgondagen kommer med?

solen lyser med sin frånvaro

igår tittade faktiskt solen fram men idag är det moln och mera moln. Hoppas att det iaf kan hålla sig borta från regn... för tillfället så har jag delade känslor med vädret. Väldigt tråkigt att det är grått ute men ändå känns det skönt att inte känna press på att jag så gärna vill vara på stranden - och samtidigt då blir så rastlös att jag inte gör något vettigt! Fast att få en snygg bränna vore ju trevligt. (o=

Snart ska jag promenera bort till Intersport och kollade på träningskläder men sedan blir det hemåt och förhoppningsvis har det inte börjat regna då! Ska pyssla om cykeln lite och se om jag kan få den i form till att kunna rulla framåt igen. Att få den i form innebär troligen en promenad med den bort till macken för att pumpa däcken till att börja med.


inne på 2:a dagen

... av min underbara semester. (o= vaknade efter nio i morse och gick ut på en promenad på knappt en timme. Orkade inte gå så långt idag och det kändes lite trist. men jag var trött i kroppen och kände att vätskebalansen inte var den bästa. Ny promenad i morgon igen - och jag inser nu att jag nog behöver utöka morgon promenaden med även en kvälls promenix. annars blir det nog stor risk att vågen står still och det vill jag aboslut inte.
Sen är det ju det här med semester en stor fälla med för enkelt att gå förbi affären.... usch... det ger mig lite ångest faktiskt.

Annars idag så gick jag och syrran ner på stan och gjorde några ärenden. Jag var på banken och satte in lite pengar - hade tömt spargrisen och det gav ett bra bidrag till kontot. Men det var bara inne och vände (som resten av lönen som gick in på kontot idag) då jag även gick förbi Expert och hämtade ut mitt nya objektiv. där försvann en del från kontot... men jag tror det blir värt det. Har satt på objektivet på kameran och testat det och jag tror det blir perfekt. Får nog snart möjlighet att utforska det lite mer.
Sen har jag varit en sväng ute i Tofta och besökt mina föräldrar. Något dopp i poolen blev det inte denna gång - men snart så. (o=

Igår satt jag och läste igenom Gotlandsguiden och fick lite inspiration till saker att göra. Insåg då att en cykel skulle vara bra att ha. Så i morgon så ska jag fixa till min cykel så att den går att använda. (o= stackarn har stått still i månader ute så den är nog i ganska dåligt skick. hoppas att det går att fixa till så att jag iaf har den denna säsong.

en liten buse med hjärnskakning

ja, gårdagen på Terra Nova slutade lite oväntat i alla fall. Jag var hemma hos kompisarna och vi åkte till affären, 3 vuxna och en liten duracell kanin på 3 år. Tösen kan i alla fall inte stå still i 3 sekunder ens, det ska röras på benen konstant. Även när hon går så ska hon hoppa och studsa. Har nog aldrig sett den söta lilla busiga tjejen gå! Jag håller tösen i handen och som vanligt hoppar hon upp och ner och lyssnar varken på mig eller mamma och pappa om att lugna ner sig i affären. Då är olyckan framme och innan jag hinner reagera så svänger hon om och ramlar - rakt in en stålkant på väggen! Och bulan växte på sekunden! det gick bra sen några timmar men till slut så började hon kräkas och det var raka vägen ner till akuten för dem och de fick spendera natten på sjukhuset.

Jag fick veta i förmiddags att det blivit en rejäl hjärnskakning och nu måste hon ta det lugnt i några dagar och inte ramla igen! Hur ska det gå? Stackars lilla söta bus. )o=

Idag började jag annars dagen med långpromenad. Något positivt med att det är molning och svalare är i alla fall att det ändå går att gå långa promenader även om man går ut vid 10! Första semesterdagen och det är helt underbart att vara ledig! Jag har varit på stan idag med mamma och lilla syster. Köpte en kofta, ett linne (båda randiga så klart) och ett UV filter till det nya objektivet som jag beställt och som bör komma vilken dag som helst! (o=

I morgon har jag ingen aning om vad jag ska göra. Får se vad som sker. Nu ska jag i alla fall låtsas som det ännu är söndag (för så känns det ännu) och beställa hem lite pizza. har varit sugen på det i 1 veckan nu så i kväll blir det av! mums.

ännu mer moln och regn?

jag började dagen med en lååång promenad. Kollade upp hur långt när jag kom hem och det var nog 1 mil! Känns i kroppen nu men så jäkla skönt. Vågen var på min sida i morse - fortsätt så då blir jag gladare. (o=

Min tomatplanta (som för övrigt ser lite halvtaskig ut efter flera veckors hetta och för lite vatten) blåste ner från bordet på balkongen och nu är det en massa jord på balkongen. jag låter nog det blåsa bort av sig själv, jorden alltså. Plantan satte jag tillbaka i krukan och ställde den på golvet i stället.
Den som hade gröna fingrar! På tal om det så ska jag kanske åka till Linds och köpa lite blomjord. Har några blommor som behöver ny jord....igen. Planterade ju om nästan alla blommor i lägenheten för några veckor sedan men efter att ha glömt vattna i nästan 2 veckor i hettan så hade all jord torkat så ordentligt att om jag vill ha blommor kvar när sommaren är slut - ja då får jag nog plantera om dem igen. Hur svårt ska det vara att vattna blommorna?? Det tar ju bara några små minuter!!

Nej, nu måste jag åka till affären och handla lite.

Det regnar på min semester...

...ja så börjar min sköna semester - med regn. attans då...  ja men då får jag väl hoppas att detta bara är tillfälligt för just denna helg och sedan är solen och värmen tillbaka. ja? (o=

Igår blev det sent innan jag kom ifrån jobbet - gick nog lite efter kl 19... hmmm men jag kan inte komma på att jag missat något så det är ju väldigt positivt. Ska försöka att inte tänka något på jobbet på 4 veckor nu. för nu har jag semester!!

idag var planerna att faktiskt gå och göra nytt inköp av träningskläder. har ett set som jag använder hela tiden - skulle vara skönt att ha lite mer ombyte. Men vädret fick mig att ångra mig att ens vilja ta ett steg utanför dörren. Så jag har städat och tvättat. Ja, tvätten fick godkänt men städningen...nja det blev som vanligt kanske lite halvdant men det ser i alla fall städat ut och det gör mig på bättre humör. Som vanligt så innebär även städning av jag lätt kommer på sidospår. dagens sidospår var tanken på att möblera om. (o= åh jag gillar att möblera om, det kan göra om helt rum och se helt nytt ut. men jag vet inte hur jag ska göra denna gång. ska fundera på det. jag har ju ännu hyllplan från förra sommaren (tror jag...) som ännu inte fått någon plats på väggen. Tänk om man få lite extra slantar och köpa lite möbler.

1 dag till......

...sen ska jag njuta av 4 veckors semester. (o=
Hela veckan nu har gått ut på att ordna upp allt så att jag kan överlämna mina arbetsuppgifter till min backup som är tillbaka på jobbet på måndag - när jag är på semesterdag 1. (o= I går när jag gick från jobbet så hade jag rensat bort en hel del och var nöjd med mig när jag gick hem. idag så har det plötsligt dykt upp en del uppgifter som känns lite taskigt att lägga över på någon annan som inte är 100 % insatt - men vad gör man? Inget mycket att göra än att förbereda så mycket som möjligt för att göra det smidigare för övriga. Blir morgondagens projekt.

Idag gick jag förbi Expert och beställde ett objektiv till min Nikon D60. Efter mycket velande fram och tillbaka så föll valet till slut på ett Nikon 18-105/3,5-5,6G DX ED VR Hoppas att jag blir nöjd med det.

deppig i skuggan

vägde mig i morse och det blev positivt - några gram åt rätt håll. men varför är jag då så nere just nu. Det måste vara vädret - jag är nog grymt känslig för vädret. Är ganska uttråkad idag. ska ta och pigga upp mig med att ta en tur till Terra Nova för att se vännernas lägenhetsbygge som ska vara klart idag. sen hem och ta en joggingtur. det är ju perfekt väder för det och humöret brukar bli lite bättre med frisk luft och lite flås. sen vore jag ju glad om det blev ytterligare ett positivt utslag på vågen i morgon...

5 arbetsdagar kvar, sedan är det äntligen semester. det är nog oxå det som tynger mig - 5 hela dagar kvar! (och jag tror jag får ta och fixa lite övertid.... ) Men sen ska jag se framemot 4 låååånga veckors välförtjänst semester!! jippi!!

Blixtrar och dunder

Ja, det är precis det som sammanfattar gårdagen. Det ösregnade hela dagen följt av konstant åska och blixtrar. Vanligtvis så gör det mig inte så mycket när det åskar och blixtrar men att sitta i vardagsrummet - utan el i nästan 2 timmar och ensam - och se ordentliga blixtrar slå ner utanför vardagsrumsfönstret gjorde mig faktiskt lite skakig. det var obehadligt för det var ordentliga smällar hela kvällen. om jag ändå hade haft någon att dela soffan med den kvällen så hade det kanske inte varit så skrämmande...

Var ju på dop igår med i Björke och oj vilken överraskaning man fick där! Prästen började prata och efter en liten stund började jag att inse att orden han sa om kärlek inte handlade om kärleken till ett barn. Jag var plötsligt på ett BRÖLLOP!! (o= Vännerna Mika och Danne överraskade med ett bröllop och sedan dop för lille Oscar.

Äntligen är det regn, men kunde det inte g...

dsc00145 (MMS)

Äntligen är det regn, men kunde det inte gå väntat tills senare ikväll eller i morgon. Ska ju på dop snart o då vill man ju inte komma dit o se ut som en dränkt katt!


Det kan inte vara höst redan???

ja, det kan man tro om man ska gå på stan för att shoppa sommarkläder! Var på stan i dag för att se om jag kunde hitta några nya klänningar eller tunikor för jag känner att min garderob är alldeles för begränsad för detta heta väder!! Men vad får jag se om inte att alla affärer börjat rea ut sommarkläderna (vilket betyder att jag aldrig hittar något i min storlek) och höstkollektionerna har tagit plats!! hallå det är bara juli - kan de inte sälja nya fräscha sommarkläder åtminstone månaden ut!

Jaja, nu drar jag alla affärer över en kam men jag var ju faktiskt bara på östercentrum. Får försöka ta mig ner till Adelsgatan att kolla - men när ska jag hinna det? I morgon ska jag på dop till kl 13 och jag kommer ha fullt upp hela förmiddagen att komma på vad jag ska ha på mig och hur jag ska fixa håret. Och söndag har inga roliga affärer öppet. Eller?

Var förbi Åhlens en sväng och kunde inte låta bli att kolla in en plånbok jag kollat på förut. den vill jag ha - men 400 spänn - nej det har jag inte råd med nu. Höstpresent till mig själv i september/oktober kanske?

Insåg när jag kollade på bloggen häromdagen att jag lägger upp väldigt dåligt med bilder. Får försöka ändra på det. (o=

dop presenten klar!

trodde det skulle blir riktigt svårt att hitta en dop present till lille oscars dop på lördag. Hittade en idag och även om de var lite dyrare än jag räknat med så blir det bra. Det blev en leksak som han kan leka med om några år - eller ha som tjusig prydnad om föräldrarna hellre vill det. kan ju inte säga exakt vad det är jag köpt eftersom jag vet ju inte riktigt vem som läser här....
Ska försöka komma ihåg att ta en bild av den innan jag slår in den. (o= Jag måste i alla fall erkänna att jag fick idén till presenten från ett dop i maj - men de träffas inte så det ska inte vara några problem.

Ikväll blir det lite tid framför teven. (o=

7 arbetsdagar kvar!

otroligt men sant - redan ytterligare en onsdag förbi. Som om du inte själv redan märkt det! Idag har det varit väldigt lugnt på jobbet för en gångs skull - så jäkla skönt med sådana dagar med. Om inte stressen tär på en så gör nu definitivt värmen det. Sablar var det är varmt - det är som att gå i en bastu när man är ute. Även inomhus är det grymt varmt. Jag har till och med tagit täcket ur påslakandet och lagt undan täcket - jag som annars gillar att ha samma täcke - året runt!

Vi börjar med lördagen. I lördags så blev det hemmakväll med film och godis. (jäklar godis). Glad ändå att jag stannade hemma då det hur skönt som helst och inte göra något den kvällen.
Söndagen började med att mamma ringde och väckte mig vid 10 (ja det var en välförtjänt sömn på nästan 10 timmar). Hon ringde i alla fall för att informera om att poolen var klar och aboslut ville jag ut och ta ett dopp. Tog med mig lillebror och åkte ut till Tofta för lite poolbad och solande. Oj det var nice!
Igår efter jobbet så var det årets kubbturnering med jobbet. Jag agerade publik/hejarklack för tjejerna i teamet. Efter 2 förluster och 1 vinst så gick de tyvärr inte vidare till final. Men de var nog glada nog att när kvällen var slut fick glädja sig åt att det laget de vann mot var det lag som slutligen tog hem spelet och vann. Sedan gick vi vidare till Wisby strand och drack 2 cider och jag var sedan hemma igen till halv tolv. Var lite trött i morse men det gick bra.

Ska på dop på lördag och har lite svårt att komma på en passande dop present till den lille killen. Fick några tips men de är antingen lite för dyra, för sent att fixa eller för tidskrävande att fixa. Får försöka gå på stan i morgon och hitta något. Bara så jobbigt att gå på stan i denna hetta.

7 arbetsdagar kvar och sedan har jag äntligen 4 veckors semester. LÄNGTAR!

Grattis till lilla syster som i veckan fick veta att hon kom in på Högskolan i Borås. (o=

beslutsångest och viljan tävlar. vem vinner?

äntligen helg! det kan inte bli tjatigt att få säga det varje helg. efter den hektiska veckan som varit på jobbet så har det tagit på energin, definitivt. Ser framemot en lugnare vecka som kommer (man kan hoppas i alla fall...) Vaknade i morse kl 7 och såg chockat på klockan i knappt en sekund och tänkte "fan jag har försovit mig!" för att en kvarts sekund senare inse att det är lördag och pustade ut och la huvudet på kudden igen. En timma senare ringer väckarklockan. Jo, jag är tokig som ställer väckarklockan på en lördag, jag vet. Men hela veckan så har jag varit duktig att gå promenad varje morgon och jag vill göra deta även på helgen. Saken är bara den att det inte är så skönt att gå rask promenad i gassande sol och värme. Bästa tiden för promenad är nog mellan 6-7 men nej så tidigt tänker jag inte gå upp på helgen.

Ja, så jag var ute och gick 1 timma (ca 5 km) så det gick ganska sakta men jag var ute i alla fall. När jag kom hem så tog jag tag i att städa. Äntligen är det städat! Planen för dagen var att jag sedan åka ut till Tofta och sola. Men när jag städat klart och satt mig ner i soffan så gick luften bara ur mig. Orkar inte göra något. En bekant ville gå ut och äta i kväll. (en kompis mamma...) och första tanken var: varför inte. Men sedan kände jag mig inte alls på humör och tackade nej. Kollade av med Terra Nova vännerna vad de har för planer i kväll. De ska ut och äta i kväll med ett annat par och jag fick gärna följa med om jag ville. Än en gång så känner jag att jag vill - men orkar inte. Men det hade varit skoj... Känner mig bara då lite taskig att tacka ner till middag med en person för att gå ut med andra.

Skulle förstås vara skönt att sitta hemma i kväll och inte göra något och inte känna ångest för att jag behöver städa och fixa här hemma. Men det gör jag ju varje kväll känns det som. Hmm, beslutsångesten och viljan tävlar. Och i en ringhörna står även trötthet och liten förkylning och lurar...

Vet inte vad jag vill göra i kväll...

(någon som missat att en av mina hobbys som ligger på is just nu är att skriva noveller.... vore kanske en idé att börja igen)


Kvällens bästa tv-replik

har ni sett trailern (om det nu heter samma som för film och tv-serie....) Hursomhelst. har ni sett att det börjar ett nytt program som heter "Livet på BB" på Kanal 5 på onsdag. Det är en reality serie som utspelar sig i England tror jag det var. De visar i alla fall några små snuttar med händelser från programmet och alla blivande mammor verkar inte ens ha fyllt 16 än. Det är i all fall 1 tjej som säger ett  utryck som bara är för roligt.
Hon stirrar rakt fram där hon sitter i sjukhus sängen och pojkvännen sitter bredvid och håller hennes hand. Då säger hon:

"I'm gonna be a mother in an hour!!?"

Och hon ser helt chockad ut.
Jasså du har inte hunnit tänka på det de senaste 9 månaderna som bebis växt i din mage.


på jakt...

... efter nytt objektiv nu. Idag fick jag sålt mitt Sigma 70-300mm objektiv. Det hade nog varit svårsålt men när min morbror hörde att jag skulle sälja det så ville han ha det. Så nu har jag fått loss lite pengar till att köpa ett nytt så nu spanar jag och denna gång ska jag vara påläst både om nya objektivet och mer påläst om vad som egentligen passar till min Nikon D60. Måste erkänna att jag slängde mig in i världen med systemkameror och objektiv lite för fort förra året. Så nu ska jag ta det lugnt och inte förhasta mig vid nästa inköp. De objektiv jag kollar in nu ligger runt 2800-3500 kr så jag vill aboslut inte köpa ett, använda det ett tag och sedan inse att det inte passar mig.

I min iver att kolla runt på så många ställen som möjligt på nätet så hittade jag en blogg/hemsida till en 22-årig tjej från Sundsvall som är fotograf. Hon är grym på att fotografera verkligen och skriver mycket intressant om fotografering. Om du är intresserad så kolla gärna in Fotograf Emelie Ohlssons sida.

Nej, nu ska jag sätta mig framför teven och se en film. (och även ha ångest att jag även behöver städa i lägenheten... i morgon kanske?....)

RSS 2.0