det blev en liten prins

ikväll kom han äntligen. Katri och Mickes lille kille kom änligen ikväll kl 20:37! (O= Längtar tills jag får se den lille busen.

Träningsvärken växer

Träningsvärken kom smygande i eftermiddag och nu sitter jag i soffan och gnäller lite över träningsvärken. Den växer och växer för varje timma. Hoppas att det inte är värre i morgon.... men det brukar väl vara värst 2 dagar efter?? ja, jag känner i alla fall att jag rört på mig ordentlig. YES! I CAN DO THIS!

I morgon blir det After Work med några tjejer från jobbet och några till. Hoppas att det inte regnar i morgon kväll... blir så tråkigt att komma dit dyngsur och även att behöver släpa på ett paraply hela kvällen!! Regn, regn och bara mera regn verkar det vara...

Nej nu ska jag hänga upp lite tvätt.


Blodomloppet i ÖSREGN!!

Ikväll var det årets Blodomlopp här i Visby. I ösregn så sprang jag 5 km på 37:44!! Så jäkla nöjd med det resultatet. (o=
Eftersom det regnat nästan hela dagen så var den 5 km långa slingan mestadels under vatten! Var lite skraj att jag skulle halka i det blöta gräset, gruset eller i nerförsbackarna då det var så halt pga regnet och allt vatten som forsade överallt. Men jag fixade det och när jag kom hem och drog av mig kläderna så kunde man nästan tro att jag badat med kläder och skor! Så nu hänger allt på tork.

Sitter nu välförtjänt i soffan och ser på teve. (o=

dags att ta upp träningen igen

idag efter jobbet gick jag förbi Solbergabadet för att hämta hösten/vinterns schema för öppettider. Men tji fick jag när det på dörren satt en lapp om att de har stängt hela veckan för reparation och städning! Jag som hade funderat på att försöka gå dit i morgon innan jobbet. ja, det är bara att vänta tills nästa vecka då. Kollade in öppettiderna på nätet ikväll och ingen skräll där - samma tider som förra hösten/vintern - och de är ganska ok.

men jag ska kämpa mig ur sängen tidigt i morgon och komma igång med morgonpromenaderna igen. Denna höst ska jag ABOSLUT INTE gå upp i vikt igen. Been there, done that! Nej, nu får det vara nog med pendla så mycket i vikt!

Dags att krypa till sängs snart så att jag orkar upp i morgon. (o=

Avskedsfika

Har varit i Vibble i kväll på fika. Syster bjöd in familjen på fika hemma hos mommo och moffa. (o= Söta syster. Nu ska jag slappa framför teven. Vet inte om jag ska se kvällens inspelade avsnitt av Bones eller om jag ska offra lite tid till att se en film... vill ju inte gå till sängs för sent för i morgon blir det upp tidigt för att gå till jobbet igen.

snart tillbaka till verkligheten

I morgon är det dags att återvända till jobbet. En del av mig vill fortsätta att vara ledig men en annan del av mig vill tillbaka för att träffa arbetskompisarna och framförallt komma in i rutiner igen och därmed komma in i träningen igen då det legat på is alldeles för länge nu. Hmm, jag som skulle vara tränad till att springa Blodomloppet i år. Med bara 3 dagar kvar tills det loppet så har jag redan sänkt mitt krav på löpning till promenad.

Igår var jag i Tofta och sa hejdå till lilla syster som på måndag lämnar lämnar ön och beger sig mot äventyr i Borås. Idag fick jag ett meddelande att hon vill att jag ska åka hem till mommo o moffa i kväll. Hon säger inte varför. Ja, det är väl bara att åka dit och se vad hon har planerat!

Idag har jag inköpt en förvaringslåda till presentpapper! Hittade äntligen en som var tilllräckligt lång så nu hamnar de i ordning och reda under sängen i stället för att ta en massa onödig plats i föråddet överallt! (o=


Semestern närmar sitt slut

Nu är semestern slut och efter helgen så är det dags att gå tillbaka till jobbet. Sen är det bara att längta till nästa sommar. Fast jag har ju en del förhoppningar för hösten och vintern med så man ser ju lite framemot det.
Sista semesterdagen fick i alla fall ett bra avslut då det idag varit strålande sol och varmt. Så i morse upp tidigt, åkte och besiktade bilen och sedan åkte jag ut till Tofta. Drog med syster på en promenad och tränade mina fotograferingsfärdigheter. Ja, som väntat då blev det många bilder men inte alla så bra. Det är ju det där med fokusen och den blir ju inte alltid där jag tänkt mig. Har nog för bråttom att ta bilder så det är nog en anledning. Fick i alla fall några bra bilder, bland annat en bra på syster.
Efter promenaden så blev det sol och bad i poolen! (o= Det var knappt 20 grader i vattnet men varmt var det verkligen inte!! burr!!


bloggen får en makeover

Som du ser så har lite ändrats på bloggen och mer blir det. vet att jag vill göra om bloggens utseende men vet inte riktigt hur det blir än. Har inte riktigt hittat min stil än men jag får exprementera lite. (O= Så jag kommer nog att ändra ett flertal gånger innan jag är nöjd. Det är en hel del pyssel med att att ändra på koderna i stilmallen eller kodmallen för bloggen för att ändra bara bredden på bloggen. Det här är ju som att hålla på med scrapbooking på datorn. (o= ME LIKE!

Men vad ska jag ha för bakgrundsfärg? Hmm, har varit inne på en rosa nyans men hittar inte den rätta.... har även varit inne på grönt men hittar även här inte den perfekta färgen. Helfärgat eller något med mönster? Hmm, får kolla lite till.

En anledningen till att jag ändrar är bland annat för att det ska bli lättare och snyggare att lägga upp bilder på bloggen. Jag tog ju en del bilder från semestern och för att inte lägga upp alltför många bilder så gjorde jag ett kollage med några bilder men sen när jag var klar och skulle lägga upp den här så fick det inte plats!!
Nu går det förhoppningsvis bättre... (o=


Borta bra, men hemma bäst?

Ja, då var man hemma igen efter 10 dagars semester i Skövde. Kändes lite konstigt att kliva in i lägenheten igår efter midnatt när man kom hem med båten. Även i morse när jag vaknade så var det nog lite något som saknades när sängen inte knarrade som det gjort i 10 dagar. (o= Det saknas även lite att gå uppför trappan och mötas av en energisk och leende pojke på 7 månader och som älskade att sjunga imse vimse spindel med mig. (o=

Men nu är jag hemma igen och snart är man väl inne i gamla vanor igen. Hoppas inte de dåliga vanorna bara kan försvinna och jag kan behålla de bra. Blev glatt överaskad att ställa mig på vågen i morse (det är en vana jag inte kan bli av med här hemma än) och det visade sig att jag inte gått upp nåt!! Det har stått still i 10 dagar. Undrar om det möjligen kan ha att göra med att jag fått ordentlig frukost varje dag och 2 lagade mål mat varje dag på regelbundna tider. Ja, du vet sådant som jag är dålig på att göra själv här hemma. Det har även varit begränsat med godis och annat onyttigt och även om jag inte varit ute på långa morgon promenader eller varit och tränat så har det gått bra ändå.

Nu ska jag se framåt igen och planera för min sista semester vecka. Lite trist att veta att igår när jag inte var här så var det strålade sol och varmt men idag så är det molnigt, igen. Hmm.. hoppas på lite bättre väder denna vecka så att jag i alla fall kan göra några utflykter. Vill ut och exprimentera med kameran och se om jag kan få någon bra bild som jag sedan kan förstora och sätta på väggen här hemma i vardagsrummet. Har nu tömt kameran på 410 bilder varav ca 350 är tagna under Skövde resan. Många dubletter och suddigt säkert men några guldklimpar borde det ha blivit. Återkommer med lite bilder senare. (o=

Fredagen den 13:e

En regnig fredagen den 13:e är det i alla fall. Efter att ha vräkt ner med regn större delen av förmidddagen här i Skövde så är det i alla fall tillfälligt uppehåll nu. Blir nog inte så mycket utomhusaktiviteter idag i alla fall. Förmidddagarna här i Skövde är ganska avslappnade då lilla berra bus sover men efter lunch händer lite mer. Idag till exempel så ska vi åka bort till Skövde äventyrsbad. Jill, Berra bus och Berras farmor och kusin ska oxå hänga med. Blir nog skoj. (o= Första badet på semestern...

Morgonpromenaderna har varit ganska obeflintliga den vecka jag nu varit här. Det har blivit 2 promenader. 1 förmiddag var jag och Jill ute och gick och igår eftermiddag så åkte vi upp till Billingehus och gick i skogen där uppe i en timma. Det var nice. Tänk vad skönt det hade varit att ha sådana stigar hemma på Gotland som det är uppe på berget här. Tänk att få vandra i skogen på lätt tillängliga stigar i mysig skog och det är motion att faktiskt gå en promenad där.

Bara några få dagar kvar här och sen är det dags att åka hem. Även om det är bra borta så är hemma bäst ändå när man är hemifrån ett tag. Här har jag blivit bortskämd med ordentlig frukost och 2 lagade mål om dagen. Får se på måndag morgon vad det har gjort med vikten.... Kändes lite deppigt häromkvällen när jag gick till sängs för tanken på att ha gått upp i vikt igen är inte något jag vill. Men idag när jag vaknade så kändes det bra igen. Jag tror inte att jag kan ha gått upp så mycket i alla fall. Det känns i alla fall skönt att veta att jag har en hel vecka semester kvar hemma. Då hoppas jag på bra väder så att jag kan göra lite utflykter och även fixa lite hemma.

Nu hoppas jag på en fortsatt bra dag trots datumet den 13.e som inträffat på en fredag som idag.

ont i halsen på semestern...

har känt att halsen börjat klia lite de senaste dagarna men idag så har jag fått käka halstabletter med jämna mellanrum. Typiskt att bli förskyld på semestern - just my luck!
Idag började vi dagen med att slappa hela förmiddagen och det var först efter lunch som vi begav oss ut. Det skulle spelas en baseboll match på en plan vid Billinge hov som vi tänkte kolla om. Jag och Jill och lillkillen stannade bara en stund innan vi gick vidare på en lång promenad i det fina vädret som kom! När vi kom hem igen så började Jill fixa med rabatterna och som trött turist jag är så gjorde jag en insats genom att hämta en stol och sitta en timme och se på Jill arbeta! Förskylningen som satt sig på halsen tar på orken må jag lova. Ska försöka ge oss ut på en lång promenad i morgon förmiddag.
Ikväll blir det ett glas rödvin och senare film.

sol, regn och godkända linser

Semestern har börjat i Skövde nu. Igår när vi ankom så var man ganska sliten. Det var ju upp tidigt för att komma med båten och sedan en ganska lång bilresa.
Idag sken solen över Skövde hela förmiddagen och medan husägarna pysslade i trädgården så satt jag i solen på en trädgårdsstol och gjorde minsta lilla insats. Senare kom då ändå regnet i alla fall.
Jag beställde nya linser i början på veckan så att jag skulle ha så att det skulle räcka hela semestern på fastlandet. Det tog något dag längre i leverans än vanligt och de dök upp dagen innan avfärd. Så de packades ner med en gång så att jag inte skulle glömma dem. Nu i efterhand så var det lite dum idé. När jag ska ta på mig linserna i morse så såg jag att de har tryck på sig. Det står OK på alla linserna!! Tur nog är att det är i kanten så de går att använda men sablar oxå. Har skickat mail till Lenson där jag beställde dem för att se om jag kan få byta dem - i alla fall de jag inte kommer att använda...

från effektiv till helt utslagen

vaknade tidigt i morse men skippade promenaden idag. lite ångestframkallande i efterhand men måste tänka att det var ett bra val för mina fötter. Fick en blåsa på 2 tår igår och även om jag tror att jag utan problem kan gå med det ändå så vägde jag in att jag inte vill att de blir större så att jag kan gå alls nu i veckan... ja, men några dagar med paus är väl bra.

Idag har jag varit en sväng på stan och gjorde några kvicka ärenden. Regnet öste ner. Åkte sedan bort till Linds och köpte blomjord - vilket jag tänkt göra i flera veckor men så klart tar jag det i sista minuten. Hade några blommor som behövde planteras om och jag vågar inte vänta tills jag är tillbaka från fastlandet för då är det nog stor risk att de vissnat. Så när jag kom hem så planterade jag om några blommor - några fler än planerat men det var lika bra att göra det. Har plockat lite härhemma och resväskan är packad och klar. Bara några småsaker kvar som jag packar i morgon innan det är dags att åka till båten. Oj, det blir tidigt i morgon...

Men nu så är jag däckad i soffan. Blev plötsligt helt slut. Skönt att ta det lugnt ett tag. Får se om jag tar en tur till Klinte i eftermiddag kanske.

semester resan närmar sig

det är till en exotiskt underbar plats, det är grönt och har mycket kullar. Det finns flera fina vyer och utsiktplatser och solen kommer att skina varje dag. Sandstränderna stäcker sig långa och sanden ska få sila mellan tårna när jag ska promenera i den...

HAHA! Knappast. hihi. Det mest exotiska blir nog frukten jag köper i affären. Jo visst är det säkert grönt efter allt regn och det är kullar runt omkring så det stämmer förvisso så kanske någon fin vy får jag se. den enda sand som kommer strila mellan tårna är kanske när jag leker i en sandlåda. och solen får jag säkert drömma om. Snart sticker jag till Skövde!! hihi. Underbara semester!! Lööööve it! (tydligen är det så man skriver "love" numera...)

Idag har jag packat inför resan och inser än en gång att det är roligt att resa men inte så roligt att packa. Det är mycket jag inte klarar mig utan så jag har nog packat ner hela min garderob i den lilla resväskan och då har jag inte ens kommit till att fylla neccesären än... (hur det nu stavas...). Ojoj. Får packa klart i morgon.

Alltså det kanske lät lite skeptiskt med min semester resa men oj vad det ska bli kul och skönt att komma ifrån den här ön i några dagar. (o= Även om det blir regn så blir det säkert jätte kul. Sitter hellre i ett hus i Skövde och ser på regnet som faller utanför än att sitta i min egen lägenhet och se ut genom balkongdörren hela ledigheten!

Det är det här som är semester! Om det bara ändå kunde hända något riktigt skoj som gör att detta blir sommaren jag alltid ska minnas. Det vore något det.... Undrar vad det skulle kunna vara?

Skövdebor och Varnhemsbor - vi syns snart!


vad tänkte de på?

Jag var ute och gick en liten promenad tidigare idag och såg något annorlunda. För en gång skull så hade jag kameran med mig och bilderna blev ganska bra. Jag såg inte bara 1, utan 2 sniglar som tagit väldigt konstiga beslut. Vad tänkte de på när det stannade här? Och hur kom de dit??


bara en skön dag

idag är en typisk sådan dag då jag inte känner ångest för att jag inte tränar, inte äter rätt och inte gör något vettigt! Sablar var skönt alltså. Eftersom det blev fest igår (återkommer till det) så har jag idag låtit bilen stå - precis som det ska vara. Just min tur då att det blev strålande sol och jag inte kunde ta mig ut till Tofta för strand eller poolbad. Men för en gång skull kom balkongen till bra användning. Fick nog lite färg på nästan bleka kroppen så jag är nöjd för denna dag. När solen försvann till andra sidan huset så fick jag lite dåligt samvete att jag egentligen inte lämnat lägenheten något så jag har varit ute och gått en sväng - känns lite konstigt i knäna idag men det är väl gårdagens moves på dansgolvet som ligger bakom det.

Igår ja. Då var jag på fest hos en arbetskompis kompis. Vi blev 6 st glada och kvällen försvann så fort. Vi drack och spelade ett dricka-spel med kortlek. Allt bara för att dricka mer och snabbare... Spelet gjorde att alla tillslut hade lagt in på sina Facebook profiler "fan va jag är snygg". (berodde inte på fylla utan en regel som kom med kortspelet). Vi gick sedan vidare ner till Gute - 200 kr i inträde! Oj, där var smärtgränsen nådd i alla fall - men nu i efterhand så blev det värt det ändå. Det var en kul kväll med bra musik och sällskap. Cyklade hem vid 3 och aj vad ont jag hade i fötterna - sååå glad att jag hade cykeln med mig!

En vecka av min semester är nu borta - 3 lååånga veckor kvar!!! (o=

Slappar på balkongen i värmen med lite sud...

dsc00161 (MMS)

Slappar på balkongen i värmen med lite sudoku.


RSS 2.0