mycket fusk och lite träning

...visar verkligen sitt rätta jag på vågen. Förra veckan vid invägning så visade vågen 0 kg viktminskning. I dagens invägning så visade vågen -0,5 kg. Besviken på mig själv för det hade kunnat gå så mycket bättre om jag inte fuskat med onyttigheter och tränat mer. 5 veckor förbi och bara 2 kg borta så det går alldeles för långsamt. På fredag är det teamfest och på lördag 40-årsfest så nyttig helg blir det i alla fall inte. Tråkigt är bara att tanken finns där att i och med att jag bara gått ner 2 kg så kanske jag måste börja om helt igen efter helgen! Så denna vecka behöver jag göra ett ryck och röra på mig!!

Positiva är i alla fall att jag ändå har lite bättre matvanor nu - om man bortser från godis på helgerna!

den uppmärksamma...

...såg att min lilla viktvisare på bloggen försvunnit för en tid sedan. Orsaken var att jag kände att det började bli väldigt mycket negativa inlägg som bara handlade om vikt när jag väl skrev. Såg jag tog bort den och bestämde mig för att lägga upp en annan blogg som bara skulle handla om min vikt, träning och mat för det skulle komma att bli mycket mer sånt nu... (återkommer till det...) . Så min "weight ticker" flyttades dit. Nu 2-3 veckor senare så har jag skrivit en del på andra bloggen men i stället blev det inga inlägg här. Inser nu att jag fixar inte att ha 2 bloggar uppe samtidigt. Nej, nu är jag tillbaka till denna och tar allt här i stället.

Ok, då får jag väl berätta lite om vad som hänt de senaste 3 veckorna. (o=

För exakt 3 veckor sedan så blev jag medlem på Viktklubb.se. Där kan man ha koll på kalorier, träning och få tips osv. Numera är mitt mål att äta 1300 kalorier varje dag. Låter inte mycket men jäklar vad det i bland är svårt att komma upp i det! Jag har ätit alldeles för lite och sällan förut och alldeles för mycket godis! Det som varit skönt är att det framförallt handlar om att äta 1300 kaloier och det är ok att jag inte måste ha koll på exakta kolhydrater, protein och fett. MEN jag kan så klart inte äta 1300 kalorier med bara protein eller bara fett för då blir det definitivt inte bra på lång sikt. Så jag försöker att få det rätt fördelat även om det ibland är ganska svårt. Så nu är min köksvåg väl använd och packas inte ner i någon kartong efter varje gång den används, nej det står där på bänken hela tiden. Allt ska ju vägas och mätas innan det äts.

Vecka 1 gick jag ner 1 kg. Vecka 2 så var det 0!. Även om jag inte ätit lite mycket godis som tidigare så har det blivit godis 1-2 kvällar i veckan i alla fall och då har det blivit lösgodis och det är ju typ omöjligt att ha koll på hur många kalorier som slinker ner då. Invägning för vecka 3 är på måndag och jag hoppas jag att det gått bra även om jag fuskat även denna vecka. Men på Biggest looser så säger de ju att vecka 2 alltid är dålig... Hoppas att det är så för mig med. Nu när våren är på väg så kanske man snart kan komma ut och börja springa.

Idag så ska jag på stan och se på skor och väska. Sedan se på cyklar för i vår ska jag köpa mig en ny cykel!

RSS 2.0