smarta turister tar bussen in i innerstan...

måste berätta om något som hände i visby innerstad igår. Turister är ibland lite tokiga och en del tänker nog inte innan de agerar. Jag och en arbetskompis satt ute på trappan på jobbet igår och satt och såg ut över S:t Hansplan. Plötsligt kommer en buss åkande längs vägen utanför. Tokiga är att bussar inte kan köra längre än till S:t Hans plan. Där tar det stopp! Det är därför som busssar inte ska köra innerstan - vägarna är alldeles för smala. Den kvinnliga chauffören stod still ett bra tag och fick gå ut och reka hur hon skulle göra. Det fanns förstås inte mycket att göra än att backa heeeela vägen tillbaka - på en enkelriktad väg. Hon fick det nog inte lätt.

I morgon blir det bio. Då ska jag gå och se på Eclipse, den 3:e Twilight filmen. (o=


3-års kalas på dagens schema

idag fyller kompisens dotter 3 år. Min lilla guddotter blir hela 3 år, den lilla rackarungen. (o= jag har köpt 2 Alfonsböcker till henne i present, tydligen är det en stor favorit just nu. Sedan har jag nu på morgonen pysslar ihop ett grattis kort. Ganska skoj faktiskt. kanske ska komma på något pyssel projekt igen? Nja det får vänta till de regniga dagarna i stället. (du vet sådana dagar vi inte vill se så mycket av i sommar).
Så i eftermiddag blir det kalas och sedan ska jag försöka hinna till träningscentret och träna upp min sista gång. Så kan jag få fylla på nya gånger på träningskortet i morgon. (o=

Jag ska idag även bli av med mitt gamla soffbord. Försökte sälja det i höstas men det gick inte alls och till slut så försökte jag även ge bort det men inte hjälpte det. Men häromdagen så gjorde jag ett nytt försök att skänka bort det och redan efter knappt 30 min hade jag fått mail från en kille som ville ha det. Äntligen blir jag av med det. Glasskivan har stått i lägenheten, helt i vägen hela tiden och stommen står ner i förrådet och tar plats. Nu i efterhand så kanske jag borde ha försökt ta ut en slant för bordet innan jag skänkte bort det men nu kände jag bara att jag bara vill bli av med det. Fick däremot en idé att gå igenom mina saker och se om det finns mer jag kan lägga ut annons för och sälja. Kanske jag kan få några slantar till det nya objektivet som jag vill köpa. Mitt nuvarande Sigma objektiv på 70-300mm har jag lagt ut på annons redan. Hoppas på att få ut nästan det jag gav för det men risken finns att jag får sänka det lite. men det är ju inget fel på det så jag måste göra ett försök. Det är ändå billigare än att köpa ett helt nytt så kanske någon vill ha det.

det gäller att vara uppmärksam...

Tyckte det var lite konstigt när jag för någon vecka sedan fick en faktura från Comhem för mitt bredband när jag vet att jag har autogiro. de brukar bara sända mig en faktura när någon ändring gjorts. (men att det ändå kommer dras via AG), förra månaden var likadant, men då visste jag vad det berodde på. Tänkte inte mer på det utan satte upp den på kylskåpet som vanligt.
I torsdags så kollade jag på fakturan när jag betalade de andra fakturorna (retade mig på att förfallo dröjer till nästa vecka - om man ändå kan välja eget förfallo för AG fakturor). Såg att beloppet på fakturan såg konstigt ut och och började räkna på det. I början på året så gick min bindningstid ut och hittade ett erbjudande där man skulle betala 199kr/mån i 6 mån och sedan nästa 6 mån för 279 kr. Mailade till dem för att ändra då det inte gick att göra via mina sidor på hemsidan. Jag tycker att deras mailkontaktsystem är lite dumt. Man fyller i ett dokument på deras hemsida och sedan när de svarar så får man bara ett mail med en länk och där hittar man svaret. Så klart sp blir det då även väldigt lätt att slänga mailet med länken.
Hursomhelst på nya fakturan ser jag att jag endast fått 199 kr i 3 mån i stället för 6 mån. Första tanken var så klart - har jag tänkt rätt, läst rätt och tidigare mailkonversation hade jag ju inte kvar!! Men tack o lov för min fina lista i excel som jag gjort där jag noterat årets kommande fakturor för att få en hint om vilka fakturor som kommer när och hur mycket de är på. Där hade jag skrivit att det skulle vara 199 kr/mån i 6 mån. Så jag mailade Comhem på nytt och såg idag att jag fått svar. det hade ju blivit fel. de hade lagt till fel kampanj på mitt abonnemang så de ska fixa till det. (o= Det gäller att vara uppmärksam. (och det hjälper att spara mail eller noteringar om vad man accepterad för erbjudande)

bra start på dagen??

hmmm, uppe med tuppen. jag skulle ju sova till 9 idag. för varm och ljust i sovrummet + att det värker i vänstra axeln. var på gymmet igår och tog i ordentligt. Är nog roddmaskinens fel att axeln värker idag. Men benen känns bra som vanligt trots att jag sprang några kilometer på löpbandet. Löpningen måste jag träna en del på nu för jag har anmält mig till Blomomloppet med några från jobbet. så 25/8 så har jag ett mål - springa blodomloppet. (o= Sa redan förra året att jag skulle springa vårruset i år men det gick inte alls. Men orken och lusten att träna känns ganska bra så jag satsar på blomomloppet, då 5 km.

Vägde mig i morse och tog mina mått. Besviken! Tycker att det borde minskat mer. )o= Det enda som minskat var midjemåttet med 1 cm och runt mina "lovehandles" likaså med 1 cm. Bättre det än att det ökat, jag vet! Men eftersom jag sprungit en del på löpband och tagit en del promenaden på sistone så kunde det väl ha hänt något mer på 10 dagar då jag mätte förra gången! Jag skyller det på maten och sötsakerna. har svårt att stå emot. nöjd ändå att igår blev det bara jordgubbar och mjölk som enda onyttighet.

Nej, nu ska jag plocka i ordning lite här hemma, sedan hoppa in i duschen och fixa mig klar för dagen ute på kneippbyn.

Midsommarhelgen

i morgon är det midsommar (som om någon missat det). Jag har haft lite beslutsångest idag för vad jag ska hitta på i midsommar. Någon fest blev det inte (lite besviken på det... ) så jag hade att välja på att åka med vännen och hennes familj till Kneippbyn för att gå på Sommarland och sedan picknick i solen. Eller så var det att åka hem till Tofta till familjen och släkt. Båda alternativen var lockande och efter mycket övervägande så har jag valt att jag ska åka med till Kneippbyn. Så kameran är nu på laddning så att jag kan ta med den imorgon.

Det blir nog det lilla objektivet - kommer inte överens med det stora... vill ha ett nytt... När jag köpte kameran så fick jag med ett litet och enkelt objektiv 18-55mm. Jag fick tips från början att köpa till ett objektiv med bättre zoom eftersom det inte var så bra zoom på detta. Jag kollade runt och hade för bråttom så klart. Köpte ett Sigma 70-300. Saknar det som är mellan 55-70... det gör sådan skillnad. Så nu håller jag på att kolla runt efter ett nytt objekt. Hittat ett på Pixmania för ca 3300 kr. Det är ett Sigma 18-125 och det räcker nog för mig. Så det blir att spara lite pengar nu så att jag kan köpa det (eller något liknande som kan dyka upp till bättre pris...). Men som alltid....vill ha det NU!! Jag får nog försöka sälja mitt nuvarande Sigma Objektiv först. kanske kan få ut nästan det jag gav för det för jag har knappt använt det.

Nej nu ska jag gå och sova så att jag orkar upp i morgon.


nästan som en jordbävning

Det hände något riktigt konstigt idag på jobbet. Vi hade varit och tagit förmiddagsfikat och var tillbaka på våra platser igen lite efter halv tio. Vi sitter på 7:e våningen. Helt plötsligt så känner jag stolen skaka, bordet ryckte till och fönstret som stod öppet skallrade till i några sekunder. Började nästa undra om jag inbillat mig det men alla hade känt det. Det var riktigt läskigt och först när det slutade så insåg jag att det faktiskt var en skrämmande känsla. Jag hörde någon säga att det kanske skakade till för att man stängde av luftkonditioneringen i hela huset. Konstigt och lite oförklarligt. En arbetskamrat som suttit på våning 1 (eller 2) hade inte märkt något av att det kändes som att hela huset skakade....
Tänk att bo i ett område där det är vanligt med jordbävningar. Det måste vara ganska skrämmande...

Idag efter jobbet så åkte jag till träningscentret. hade 3 gånger kvar på träningskortet som jag måste träna upp för att kunna fylla på 10 nya gånger. Men måste göra det innan den 30 juni. Så ja det är lite tidspress. Men nu har jag bara 2 gånger kvar så det blir torsdag och söndag igen. (o=
Planerna för dagens träning var att börja på löpbandet men sedan gå ett varv runt bland de övriga träningsmaskinerna och sedan avsluta med löpbandet idag. Jag ställde in 20 min på löpbandet. En man stod på trampmaskinen snett framför och antingen hade han den svettigaste tröjan någonsin eller så var det en jäkligt ful t-shirt. Såg ut att vara dyngsur av svett. bläää! När jag gått/sprungit halva tiden så lämnar mannen framför mig trampmaskinen och gick till träningsmaskinerna med vikter i stället... och där så tappade jag definitivt lusten till att använda samma maskiner.... förstår säkert vad jag menar. Så det blev mina 20 min på löpbandet, sedan 20 min på en trampmaskin (inte samma som han använt) och sedan 5 min snabb löpning på bandet. Sedan var det bra för idag.

Helg igen

Vart har veckan tagit vägen? Försvann lika fort som alltid. veckan har varit som vanligt. Det har förstås varit ganska lugnt på jobbet och kvällarna har inte varit så händelsefulla. Fck veta om en del förändringar på jobbet igår. Kul med lite förändringar så det blir nog bra. Jag jobbar vidare med mina arbetsuppgifter. Fick förstås veta att det är troligt att jag kommer att få lite minskade arbetsuppgifter men inte mycket att göra åt det då det är firmorna som bestämmer vad vi ska göra för dem. Jag jobbar så klart vidare med mina övriga arbetsuppgifter. Det var lite kul - innan jag skulle stänga ner datorns för att gå tillö AW:n så pratade jag med en kollega från en annan avdelning. "hej kompis" säger hon när hon svarar i telefonen. bara den tonen får en att tänka "jaha, vad är det nu som hänt precis innan jag ska gå hem på en fredag". Men nej hon var bara lite rolig och menade i slutändan att en av mina manuella arbetsuppgifter skulle ske mer automatiskt och visst blev jag väldigt ledsen över det - NOT!. (o=

igår var det After Work på jobbet och sedan var vi en del som gick vidare till Hamnplan för middag. Sen gick vi tillbaka till jobbet för AW var ännu igång där när klockan var nästan halv tio. Normalt så avslutas det åtta men eftersom det var sista AW på jobbet innan sommaren så blev det lite längre. Det stängdes ner vid tio och sen var det vidare till Wallers. jag stannade bara i några minuter och gick sen hem - ganska rund under fötterna...

Vet inte vad som sker idag. Det är ganska fint väder men molnigt och förhoppningsvis så blir det i alla fall inte regn. Så en promenad blir det nog. Foten känns bättre och det känns mycket positivt.
Men jag ska nu göra nytt ryck med att fortsätta städa. Känns  som om det är allt jag gör numera - städar på varje ledig stund. Läser man bloggen så verkar det i alla fall vara så. Men målet är att detta  är en stoooor städning som pågått nu i några dagar (vissa dag har jag bara inte orkat) men denna helg så ska det bli klart. Har ju inte så mycket att göra då jag nu längtar efter lönen som kommer nästa vecka.

(vågen var och snuddade på 70 strecket häromdagen - men gick sen över igen. men kanske det närmar sig och snart kanske det går min väg... )


snart var det helg igen då...

redan torsdag i morgon. vart har denna vecka tagit vägen? Hoppas att när min semester väl kommer så går den i snigelfart!! några veckor kvar...

Jag började dagen med att gå ut på en promenad innan jobbet. Foten kändes bättre och jag kände att jag behövde ta mig ut en sväng. Det blev en promenad på ca 40 och foten värkte lite men annars ganska bra. Men när jag skulle gå till jobbet i mina vanliga gympa dojor så blev det att halta hela vägen till jobbet. fan! Jag hade i alla fall med mig andra skor som inte tryckte något mot hälen. Jag tror inte det är hälsenan som bråkar - det är nog ändå en blåsa - men som sitter en bit under huden!! Känns så i alla fall. Så det är inte som vanligt att man kan sticka hål på den och ha ett plåster så är det löst. hmmm. Typiskt. Inte bra för träningen... inte bra för vikten...


haltade hela vägen hemåt idag

har varit lite stel i högra fotleden när jag vaknat på morgonen de senasta dagarna. Har väl suttit konstigt i soffan och sedan gått en del. vet inte vad det beror på. Men häromdagen fick jag plötsligt ont på vänstra hälen - nya skor så självklart är tanken på att det måste vara skavsår. Men det finns inget skavsår. I dag blev det plötsligt värre så jag kunde knappt gå med de nya skorna så jag bytte till att par gympa skor i stället. men jag fick ändå halta hela vägen hem. Tror det är hälsenan som är svullen så ikväll blir inte promenad utan i stället har jag parkerat mig i soffan. )o= Ville ut och gå men mina träningskor fick mig att halta ännu mer än andra skor så det var ingen idé.
kanske jag tog i lite för mycket när jag sprang på löpbandet i helgen?? )o=
(tänk vad mycket man kan skriva om en svullen häl... )

I söndag så påbörjade jag storstädning i min lägenhet. Badrummet blev ordentlig rengjort men jag lyckades förstöra skurhinken totalt!! Tryckte för hårt när jag skulle vrida ut moppen så plasten sprack. ja, men efter 4 år så blir det väl lite slitet. Bara typiskt att det skulle hända när jag bara påbörjat städa!! (så igår investerade jag i ny skurhink + mopp).
Ska ännu städa köket och vardagsrummet ordentligt. Jag ska samtidigt rensa ut sådant jag inte använder. Det är kul att rensa bort saker - däremot inte skoj om jag måste åka till återvinningscentralen för att göra mig av med grejer (för omständigt.. hihi).
I mitt förråd i källaren så har jag nog en hel säck med gamla slitna kläder och skor som ska slängas. Trodde att jag var tvungen att åka till återvinningscentralen för att bli av med det - men enligt en liten fusklapp på soptunnan för brännbart här i området så står det att man kan slänga skor och kläder i brännbart. Så senast i helgen ska jag ta tag i det. (o=


solen skiner ute - dammråttorna leker i lägenheten

Jo, solen skiner ute och jag fastnar nog inomhus några timmar till. Att jag aldrig lär mig att ta städning mitt i veckan i stället när jag ändå är hemma på kvällarna - och kanske kan ta lite varje kväll. Nej, i stället låter jag det gå överstyr och det ser ut som ett bomdnedslag hemma hos mig. Fan oxå. Jag måste städa idag - annars kanske någon snart anmäler mig till TV programmet "Rent hus". Nej, riktigt så illa är det inte än men det kanske kan bli det om jag inte städar idag. Det är bara inte kul att städa idag (städa är förstås aldrig kul) när solen skiner ute och jag vet att jag måste göra rent både golvbrunnen under badkaret och även i handfatet. Usch, det är baksidan med att man har långt hår - det täpper till i avloppet. Blä!!

Får ta tag i detta nu. Sedan vill jag ut och gå en promenad innan solen försvinner. (om det ändå kunde sluta blåsa ute!!)

Budgeten sprack än en gång

Idag har jag varit på stan. Ett mål var att köpa nya träningsbyxor. Ett par var nästan ett måste - 2 par hade varit ganska bra. Men annars så skulle jag inte köpa något mer. Men på sängen ligger nu 1 par ny träningsbyxor (attans vad taighta de var... nu får jag inte gå upp i vikt igen!!) och bredvid är 2 nya väskor. Jo, och önskelistan har ökat med en plånbok. Hittade en perfekt tjusig på Åhlens men där gick gränsen, 349 kr för en impuls inköpt plånbok får bli en annan gång.

När jag skulle åka hemifrån (jo, bilen skulle få ut och röra lite på sig) så insåg jag att jag kanske skulle komma att åka till Öster. Hmmm, de har ju börjat ta ut avgift för att parkera där så jag fick plocka ur några mynt från spargrisen innan jag åkte. Det blev Intersport ute vid kvarnen, sedan vidare till Team Sportia uta vid Maxi. Hittade inga nya träningsbyxor där så jag beslöt mig för att Öster fick det bli. Jag kör in på parkeringen lite innan kl 13 och avgift gäller fram tills kl 14. Ja, det var bara att slänga i en 5 kr i maskinen. Det stod på apparaten jag stoppade myntet i att det kostade 5 kr för en timma och att det gäller mellan 9-14 på en lördag (dag innan helgdag - en söndag. Ellerhur?. Men jag fattar ännu inte hur det kan stå på biljetten att jag ankom kl 12:59 och får stå parkerad fram till måndag kl 09:26. En 5 kr borde innebära kl 13:59 för att vara riktigt petig eftersom jag betalade för en timma. Och avgift på måndag börjar debiteras från kl 9. Så för att hjälpa den lata att räkna så innebär det väl ändå att jag betalade 5 kr och fick parkera där i 1 h 27 min.... Är inte van med parkeringsautomater.

Om lite mindre än en timma kommer 2 arbetskompisar och hämtar upp mig för att sedan hämta upp ytterligare 1 person. Vi ska sedan åka ut till Vänge för att se på en brudvisning. Therese från jobbet har ju gått och gift sig i dag, denna blåsiga dag. (o= Jag har hört att hon är riktigt tjusig idag så det ska bli kul att se henne.

Fick förresten nytt sms från Jill när jag var på stan. Hon sitter nog redan och planerar USA resan inför nästa sommar. Förutom Washington DC och AuPair familjen hem och även deras sommarhus i Outer Banks (tror det heter så) så kommer vi troligen ta en tur även till New York. Tydligen tar det inte så lång tid med tåg från DC. (o= Nice!! Kommer bli riktigt skoj!!

Träningsvärk i morgon?

Åkte bort till träningscentret efter halv nio i morse. Nej, det blev inte body pump denna gång men det blev totalt ca 40 min på löpbandet (sprang en hel del faktiskt) och så blev det lite på maskinerna. Ganska nöjd med mig ändå så en liten träningsvärk kanske jag kan vänta mig imorgon. Hoppas faktiskt det i alla fall då det i alla fall bevisar för mig själv att jag faktiskt har tränat ordentligt. (o=

Fick en glad överraskning när jag skulle köra hem. hade lämnat mobilen i bilen så den var det första jag kollade på i fall någon hade ringt när jag tränat. Hade fått ett sms från min goa vän i Skövde. Hon hade drömt att hon och jag hade åkt till USA så fort vi hade bestämt oss. Så nu måste jag följa med dem till USA nästa sommar, skrev hon. (o= När jag var i Skövde sist och så pratade vi om att eventuellt åka till USA och besöka hennes AU-pair familj från 2005-2006. de ska åka hela familjen och vi sa att jag kanske skulle ta och åka med. Nu känns det som om det är bestämt. Trevligt att ha det att se framemot. Hmmm, lite trist när mina planer från början var att åka till Kanada och kolla in späckhuggare - men det är ju länge till nästa år så vem vet - kanske jag lyckas planera in det med. Man fyller ju bara 30 en gång så det vore ju en perfekt 30-årspresent till mig själv. (o=
USA resan blir perfekt - men pricken över i:et vore ju även att se späckhuggarna... Det blir något att fundera på de kommande månaderna. hihi.

Nej, nu ska jag åka bort till Team Sportia och Intersport - insåg när jag kom hem från träningen att det vore en väldigt bra idé att skaffa nya träningsbyxor innan de gamla spricker i backen...vore nog ingen trevlig syn. hihi.


blir tokig på min dator!!

den pallar inte med att överföra bilder till skiva. Jag skulle föredra att lägga bilder på en DVD skiva för då skulle det mindre antal skivor att spara med bilder - men nej, min dator är så seg att den hakar upp sig när jag antingen kommit halvvägs. Lika illa är det de gånger jag har bränt halva skivan och ska ta resten en annan dag. Nej då hakar den upp sig och när jag äntligen får ordning på det så säger datorn plötsligt att skivan är helt tom. Hatar när detta sker. En vacker dag kommer jag att stå där med krokodil tårar på kinderna när alla bilder bara försvinner!! Suck.
Ska försöka stänga av datorn nu och göra ett nytt försök att bränna ner mina foton - igen. )o=

Vår ruset 2010

Ikväll var det årets Vår Rus och jag var med med ett gäng från jobbet. Vi var nog 66 st brudar totalt - ganska bra uppsamling. Ett mål i år var att jag skulle springa större delen av de 5,2 km som banan är på men så blev det inte alls när det nu väl blev dags. Det blev en rask promenad - man blir grymt pushad att trycka på lite extra med fötterna när man är många som går. Det går snabbare än när man går själv så jag är ganska nöjd med min insats. Jag sprang några korta streckor för att komma förbi några som ibland gick lite för sakta framför och så blev det en spurt de sista 300-400 m. Jag sprang i alla fall över mållinjen på 49 min. Det stod i alla fall den tiden på klockan över mållinjen - men jag undrar när den klockan startade? Det är säkert när de som springer startar och sedan blir man lite stoppad i farten i början så tidsmässigt är det ganska bra för en promenad. Undrar om jag kan hålla samma tempo när jag är ute själv nästa gång. (o= Kanske ett försök i morgon innan jobbet?

Nu känner jag mig ganska redo för att ta mig till Visby Träningscenter på lördag morgon för att gå på Body Pump. Armar och ben känns ganska starka och det var länge sedan jag var på Body Pump. Har ju ca 5-6 gånger att träna upp innan 30 juni + hinna fylla på träningskortet med nya gånger. Tar det på friskvårdspengen på jobbbet. Skynda skynda så att det inte brinner inne efter månadsskiftet - det vill jag ju inte!

Nej nu ska jag softa framför teven med lite Criminal minds och sedan nya avsnitt av Fringe. (o=

redan sommar??

ja, det är ju ändå juni så nu får man väl säga att sommaren är här. Men jag tycker att det kan bli varmare och så kan det sluta blåsa någon gång! fast detta är ju gotland så man kan väl inte kräva så mycket när det gäller vindarna. så är det ändå att bo på denna ö. Det blåser en del. (o=

idag började jag dagen med en promenad. Gick upp 8 på en lördag! Ska snart åka till Tofta och för att veta att jag skulle hinna ut på en promenad (egenligen hade jag hoppats på att kunna springa men det gav jag mig inte in på) så var alternativet att gå upp tidigt. var ute i nästan en timma men fötterna gick inte så fort så det var väl så där. Kände i alla fall att jag behövde ut och röra på mig för denna helg blir än en gång onyttig. i torsdag så tog min lilla syster studenten så i dag träffas släkten för mat ute i Tofta. Det blir mammas grymt onyttiga men ååååh så goda smörgåstårta. men jag ska försöka stå emot att ta påfyllning. Vikten nämner jag snart inte mer här för det går inte alls bra just nu. )o= Pendlar lite upp och ner men jag kommer inte förbi 70 strecket. hade hoppats att jag redan skulle varit under 70 redan men så är det inte. Det har varit så mycket annat på gång i tankarna så jag har tappat orken lite. Men jag behöver göra ett ryck igen.
Nu har jag nya träningsskor - kanske inte riktigt bra löparskor men de är i alla fall mycket bättre än de gamla slitna jag köpte för något år sedan. och så är de nästan identiska med mina förra så jag har kunnat använda de nya utan att få skavsår. (o=

Nej, nu behöver jag fixa till det sista innan lillebror kommer och hämtar mig för att åka ut till tofta.

RSS 2.0