Januari

Årets första månad var ingen bra start på året. Trött, ledsen, slutkörd, ensam, uttråkad, lat, onyttig och noll träning. Kan ju inte bli värre. Nej detta år började inte riktigt som jag hade velat. 
 
Den 8 januari så gick min farmor bort. )o= Jag träffade henne kvällen innan när jag besökte henne på lasarettet och visst var hon dålig då men man tänker ändå tanken att hon håller ut ett tag till. Men nej, hon blev bara 76 år och nu finns hon inte hos oss mer. Så hela dagen gick jag runt på jobbet och grät lite då och då varje gång jag tänkte på det. 
Helgen efter så hjälpte jag till att tömma hennes lilla hus och det kändes underligt att gå igenom alla hennes saker när hon inte var där. Jag la beslag på alla fotoalbum och allt som var gammalt till min släktforskning så senaste veckorna har jag gått igenom större delen och håller ännu på att sortera vad jag ska behålla, vad jag ska ge till mina släktingar vad som ska sätta in i nya fotoalbum. Känns riktigt bra att kunna se i dessa gamla fotoalbum och se hur hon såg ut som ung, hon var ju en riktigt sötnos som barn. Tråkigt bara när man inser att många personer på bilderna har jag ingen aning om vem det är och det kommer att bli lite jobb med att försöka lista ut det. Tur att jag har några äldre släktingar kvar så kanske vi kan få ordning på de flesta bilderna. 
När jag har suttit med dessa foton, dokument och del brev så kan jag inte låta bli att tänka att mycket av det hade säkert åkt i soporna om jag inte varit med och tagit med det. Alla hade inte sett det riktiga värdet i detta ur släktforskningssyften. Om de bara förstått hur intressant det faktiskt är. Jag har kommit en bra bit med släktforskningen så nu ska jag uppdatera bilder och lite annat och sedan ska jag nog bjuda in lite släkt att se på det jag hittat. (o= 
Begravningsgudtjänsten var den 25 januari och det var fint och sorgligt. Fällde även här några tårar för än en gång slogs man av tanken att hon inte finns kvar hos oss. När jag vände blad i min väggkalender i går för att gå över till februari så slog det mig igen. På den 16 februari så står det skrivet "Farmor 77 år". Jag träffade henne alldeles för sällan och därför hade jag som regler de senaste åren att det var minst 2 gånger per år som jag oavsett vad skulle besöka henne. Det var dagen innan julafton och hennes födelsedag. Men så blir det inte längre. 
 
Förutom farmors bortgång så har det varit en riktigt lat månad med mycket onyttigt och det syns på vågen. Det har även varit sjukt mycket att göra på jobbet och jag ser väl inte riktigt framemot övertiden som det blir i kommande veckan. Snart lugnar det förhoppningsvis ner sig lite så att jag kan utnyttja lite av min flex som jag samlar på mig varje vecka. 
 
Nu ska jag fortsätta mitt projekt med att scanna in farmors gamla fotonegativ. Hittade några gamla fyrkantiga negativ i svartvitt som jag efter lite fantasi lyckats hitta ett sätt att scanna i min negativ scanner trots fel format. (o=

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0